Brees bejelentette, 45 éves koráig játszana, azóta doppingtesztre hordják

2014.07.28. 16:50

Amennyiben egészséges, és a liga is úgy gondolja, Drew Brees New Orleans Saints-irányító még tíz évet játszana. A kijelentés a Saints edzőtáborában hangzott el, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, figyelembe véve más elit irányítók életkor-teljesítmény mutatóit, lásd Peyton, Brady.

Manning tavalyi szezonja kétségkívül karrierje legjobbja is volt egyben, harmincnyolc évesen, nagy rekordokat döntögetve. Brady harminchat volt egy éve és újonc elkapóknak passzolt 4000 yard fölött. Brett Favre pedig 40 évesen és egy interceptionnel maradt le a Superbowlról, Brees így joggal reménykedhet hasonló eredményekben.

„Nyílván nem akarok előre szaladni, és mindig csak a következő évre koncentrálok, de miért ne? A legfontosabb a hozzáállás, hogy te mennyinek érzed magad. Én most 35 vagyok, de 25-nek érzem magam. Nagyon fontos az étrend, a megfelelő edzés, a regeneráció. De a legfontosabb az, hogy te hogy látod saját magad.”

Edzője, Sean Payton sem gondolja másképp a dolgot. „Csak akkor gondolok a korára, amikor a gyerekeivel látom, a pályán soha. De én is 30-nak érzem magam, és 80 éves koromig akarok edzősködni.”                  

A New Orleans irányítója jelenleg 51,081 passzolt yarddal az ötödik az NFL örökranglistáján, míg 363 touchdownnal a még előkelőbb, negyedik helyen szerepel. Jövő januárban még csak 36 lesz.  

Egyébként azután, hogy Brees elmondta, 45 éves koráig akar játszani, kétszer is elvitték doppingtesztre, twitterén háborgott is egy kicsit emiatt, azt írta, milyen dolog ez már. 

breestwitter.jpg