Nem azért sérült meg, mert életet mentett: a rendőrök elől menekült

2014.08.28. 10:51

josshaw.jpg

Néhány napja még mindenki odavolt a USC amerikaifutballistájának, Josh Shaw-nak a sztorijától, aki azt állította, azért sérült meg mindkét bokája, mert családi bulijukon meglátta, hogy unokaöccse fuldoklik egy medencében, úgyhogy kiugrott az emeltről, hogy megmentse. A megható történet bejárta az amerikai sajtót, az edzője is dicsérő szavakkal beszélt róla.

Aztán szerda éjjel Shaw-t felfüggesztették az egyetemi csapatánál, mert kiderült, hogy az egész történet kitaláció, a védőjátékos mindenkinek hazudott. Már kedd este kezdett gyanússá válni a dolog, miután a USC futballistájának neve egy rendőrségi jelentésben bukkant fel, úgyhogy az egyetem is kezdett kételkedni. Ezek után sétált be sportprogramjának vezetőihez, közölte, hogy baj van, majd bocsánatot kért mindenkitől.

"Hatalmasat csalódtunk Josh-ban. Az ő megbízható hátterével senki nem gondolta róla, hogy hazudik, amikor elmesélte, mitől sérült meg. Értékeljük, hogy bevallotta, mi történt valójában, de ez a viselkedés elfogadhatatlan, remélem, tanulni fog az esetből" - mondta a csapat edzője, Steve Sarkisian.

A játékost a múlt héten választották csapatkapitánynak, fontos része lett volna a csapatnak, a történtek miatt azonban meghatározatlan időre felfüggesztették. Shaw ügyvédet fogadott, és közleményt adott ki, ebben kért elnézést a nyilvánosságtól. A rendőrség egyelőre nem kezeli gyanúsítottként a sportolót, de az ESPN úgy tudja, több szemtanú szerint Shaw barátnője otthonában egy erkélyről ugrott ki. A rendőrök pont itt kerestek egy hozzá hasonló férfit, hangoskodás miatt hívták ki őket. A futballista ügyvédje egyelőre csak annyit mondott, hogy védence zuhanás miatt ficamította ki bokáit. 

A történtek fényében különösen vicces, miket mondott Shaw még néhány napja: "Bármelyik gyerekért megtenném, nem kell, hogy az unokaöcsém legyen. Nagyon fáj a bokám, de szerencsére a legjobb orvosok kezeiben vagyok"