Kenny Football az új Johnny Football

2014.08.29. 09:15

kennyhill.jpg

Nem nagyon van quarterback-probléma a Texas A&M-nél a poszt-Johnny érában, legalábbis az Aggies szezonkezdő meccse annyira jól sikerült a Johnny Manziel utódjának megválasztott Kenny Hillnek, hogy már mindenki új sztárról beszél.

Kezdjük ott, hogy Hill kapásból megdöntötte Johnny Football passzrekordját, a South Carolina Gamecocks 52-28-ra megnyert meccsen, 511 passzolt yarddal zárt, kiosztott 3 TD-passzt, 60 kísérletéből 44 jó volt. A győzelemmel egyébként véget vetettek a Gamecocks tizennyolc meccses hazai veretlen sorozatának. Az A&M vezetőedzője szerint Hill alig valamivel nyomta le csapaton belüli riválisát, Kyle Allent a nyári felkészülésben, és a SEC Network elemzői is arról beszélgettek a meccs alatt, hogy óriási volt a hasonlóság az edzéseken a két játékos között. 

Az is sokat elmond az A&M offense tegnapi teljesítményéről, hogy Hill tizenkét különböző célpontot talált magának, Ricky Seals-Jones és Malcome Kennedynek különösen jól ment a játék az elkapói közül, igaz mindehhez kellett a Gamecocks secondaryjének botladozása is. 

Hill szezonbeli első meccse annyira jól sikerült, hogy a nagy előd, Johnny Manziel rögtön át is adta neki titulusát twitteren.  

Az új A&M kezdőirányítónak viszont annyira nem jött be a név, és azt mondta, alig várta már, hogy vége legyen a sajtótájékoztatónak, úgyhogy ebben a tekintetben nem hasonlít Johnnyra. Azt azért lenyilatkozta, hogy végre megmutathatták, Manziel nélkül is képesek jól játszani.

Hét futott yarddal zárta a meccset, az egyikből first downt szerzett, viszont több olyan helyzet volt, ahol elődje biztos a futást választotta volna, ő inkább a passzlehetőséget kereste.