Attól még hogy meleg sportoló, nem mindegy, hogyan zuhanyzik?

2014.08.29. 12:30

Michael Sam a májusi NFL-drafton került a St. Louis Rams csapatához, a huszonnégy éves védőjátékos lett az első nyíltan meleg játékosa az NFL-nek. 

Az amerikaifutballista csapatba kerülésének esélyeiről azóta is sokat hallani, de most a zuhanyzási szokásai kerültek előtérbe, miután az ESPN sportcsatorna a napokban erre élezte ki riportját, lett is belőle balhé. 

„Tiszteli a mi személyes terünket, külön zuhanyzik, mintha nem akarna nekünk kellemetlenséget okozni" – mondta az egyik csapattársa, egy másikuk azt nyilatkozta, Sam ugyanolyan srác, mint bárki más. 

Általában nem vagyunk egy időben a zuhanyzóban" – mondta Kendall Langford, a csapat defensive tackle-je a csatorna kérdésére. Ennek millió oka van. Amíg ő zuhanyzik, én pluszmunkát végzek a pályán, biciklizek vagy erősítek" – tette hozzá. 

Később a csapat edzője és a csapattársak is kiakadtak azon, ahogy az ESPN tálalta a sztorit  Úgy gondolom, ez etikátlan, és nagyon nagyon amatőr. Ez az ő magánügye. Úgy zuhanyzik ahogy akar. Mi együttmüködünk és rugalmasak vagyunk a médiával szemben. A játékosok elérhetőek, az öltözők nyitva állnak" - mondta az edző. 

Az egyik ramses twitterén meg is írta, már mindenki túl van ezen az egészen, kivéve az ESPN-t.

Az ESPN-t az interjúk miatt sokan támadták, ezért később csatorna elnöke, John Skipper személyesen kért elnézést a Ramstől, ezt a vezetőedző el is fogadta. 

Michael Sam
Michael Sam

Röviddel a sztori után hetvenöt játékosra csökkentette a keretét a Rams. Sam túlélte a keretszűkítést, de a következő héten újabb 22 játékostól szabadul meg a csapat, úgyhogy még nincs garantált helye a végleges keretben, ráadásul többen is harcolnak a pozíciójáért. Az viszont meglepő lenne, ha NFL-klub nélkül maradna, mert az előszezonban nem ment neki rosszul.  

A védőjátékos még a draft előtt jelentette be, hogy meleg, idén februárban. Saját bevallása szerint nem fél attól, hogy az NFL-ben szexuális beállitotságát az ellenfelek majd felhasználják ellene.