Mert van, ami a sörfesztiválnál is fontosabb

2014.09.20. 14:35

 

Clipboard01.jpg

Van, amikor az embernek komoly döntéseket kell hoznia. A mai is egy ilyen nap, hiszen az Andrássy úton szombaton kezdődött el a Főzdefeszt: ilyenkor lehet őrjöngve vedelni a sörmanufaktúrák legjobbjait, és hülyeségeket beszélni három IPA után, már akit el lehet vonszolni ezzel a college szombat elől. Minket biztosan nem: különben is, annyi kézműves sörrel telepakolt kocsma van már, hogy hattól inkább érdemes leülni, és nekikezdeni a szokásos maratonnak.

Például egy Georgia-Troyjal. Egyszemélyes show, a főszerepben Todd Gurley, aki mindent megtett a múlt héten a South Carolina ellen, de nyerni így sem tudtak, és a Bulldogs vissza is csúszott az AP listáján. A Troynak is őt kellene valahogy megállítani, hogy ne szaladjanak bele egy harminc-negyven pontos pofonba. A Bulldogs-irányító Hutson Mason az egész hetet végigvideózta, hogy a redzone-ban gördülékenyebben menjenek a dolgok: hattól meglátjuk, mire ment. Ínyenceknek alternatívaként ott lesz a Pittsburgh-Iowa: a vendégeknél idén is a jónevű Kirk Ferentz a vezetőedző. 

Aztán 21.30-tól egyből két meccs között lehet választani, azért az Alabama-Florida Gators valamivel érdekesebbnek ígérkezik, mint az SMU-Texas A&M, eltekintve persze a Kenny Hill-fetisisztáktól. Igaz, abból kiindulva, hogy a Gators tizenhat éve nem nyert az Alabama otthonában, eléggé lefutottnak tűnik ez a meccs is, de azért lesznek itt érdekességek. A Crimson Tide még mindig work in progress, a Gators pedig hiába nyerte eddigi két meccsét, az igazi próbatétel majd most jön: elsősorban a védelmükben bízhatnak.

Fél kettőtől egy SEC-meccs, Vanderbilt-South Carolina, de csak egy fél órára. A Vandy a múlt héten nagy nehezen lenyomta a UMasst, de még így is benyeltek harmincegy pontot ellenük, ráadásul első három meccsükön három különböző quarterbacket próbáltak ki, szóval nem olyan jó most az élet Nashville-ben. Várhatóan ez sem az ő meccsük lesz, még úgy sem, hogy a South Carolina már inkább a jövő heti, Missouri elleni mérkőzésre készül majd.

Kettőtől Florida State-Clemson, az első kiemelt a huszonkettedik ellen, ami már csak azért is érdekes, mert az FSU egy meccsre felfüggesztette a ráklábtolvaj Jameis Winston-irányítót. A tavalyi Heisman-győztes most épp pinázással húzta fel a csapat vezetőit, úgyhogy ülni fog az egész meccsen. A 2013-as szezon eleje óta először játszanak nélküle, vele 16-0-s sorozatban vannak, helyettese a másodéves Sean Maguire lesz. Az elmúlt öt évben ennek a párosításnak a győztese játszotta az ACC bajnoki címért vívott meccset, ezért is érdemes lesz nézni. Ha ez annyira nem fekszik, ott lesz a Nebraska-Miami Hurricanes ugyanúgy kettőtől, amiből egy egészen izgalmas meccs is lehet. Lefekvéshez pedig ott a másodikként kiemelt Oregon vendégjátéka a Washingtonnál, a legnagyobb Heisman-esélyes Marcus Mariota megint villoghat, a pontzuhatag sincs kizárva.

18.00: Georgia-Troy
21.30: Alabama-Florida Gators
21.30: SMU-Texas A&M
01.30: Vanderbilt-South Carolina
02.00: Florida State-Clemson
04.30: Washington-Oregon