Ott száguld a védőcsoda, idén harmadjára

2014.10.10. 10:54

Amikor a Houston Texans-védő J.J. Watt két hete nyolcvan yardot rohant egy interception után és touchdownt szerzett, a szezonban a másodikat, akkor az amerikai média már előre odaadta neki az idény legértékesebb játékosánal járó díjat. 

A nyáron százmillió dolláros szerződést kötött defensive end péntek hajnalban megint rápakolt az eddigiekre, és újabb touchdownt szerzett. Az Indianapolis Colts elleni mérkőzésen egy elvesztett labdára, fumble-re csapott le, felkapta, aztán 45 yardot rohant az endzone-ig.

A Texans ezzel ötre faragta le hátrányát a mérkőzés utolsó negyedében, a győzelem viszont már nem jött össze, a Colts a három touchdown-passzt kiosztó Andrew Luck vezetésével nyert 33-28-ra. 

JJ Watt returns Andrew Luck's Fumble and scores touchdown vs Colts

J.J. Watt a touchdownja mellett kétszer is földre vitte az ellenfél irányítóját, de idei teljesítményét az is tökéletesen jelzi, hogy 53 év után ő az első olyan játékos az NFL-ben, akinek elkapott, valamint interception és fumble után szerzett touchdownja is van egy idényen belül. A szezon elején ugyanis egy támadásba állt be, és kapott el egy passzt az endzone-ban.

Korábban ilyen mutatója csak négy amerikafutballistának volt, még a klasszikus időkben. A csapatban csak egy játékos, Arian Foster elkapó szerzett több touchdownt nála, ő ötnél jár. 

"Számtalan módon képes befolyásolni egy mérkőzés menetét. Fantasztikus játékos, örülök, hogy a csapattársam, élvezet nézni, ahogy hétről-hétre játszik" - mondta az houstoni elkapó Andre Johnson Watt teljesítményéről. 

A Colts a csoportrangadón negyedik győzelmét szerezte a szezonban, emellett van két vereségük, mögöttük a Watt által versenyben tartott Texans három győzelemmel és három vereséggel áll.