Egy meccs mind fölött

2014.10.11. 14:23

Nem azt mondjuk, hogy a mai kínálatból egyetlen mérkőzést lesz érdemes nézni, sőt, igazából nagyon is érdemes lesz legalább reggel hatig kihúzni, de egy mérkőzés azért mégis kiemelkedik a kínáltból, de erről majd később.

river.JPG

Este hattól kapásból egy igazi rivalry, a Texas Longhorns játszik az Oklahoma Soonersszel Dallasban, utóbbi volt a múlt hétvégi TOP25-ös vérengzés egyik áldozata, kikapott a TCU-tól, és elvesztette veretlenségét. A Red River Rivalry hagyományairól tavaly már írtunk, barátság az idén sem lesz a pályán, az Oklahomának viszont egyszerűen hoznia kell a meccset, ha playoff-reményeit életben akarja tartani. Lesz még ennél keményebb meccsük is, a Baylor ellen nemsokára. A Longhorns meccsben lehet még az utolsó negyedben, de az elég nagy meglepetés lenne, ha behúzná a győzelmet, persze a múlt héten után ilyet mondani értelmetlen. Georgiában feje tetejére állt az élet, egyre valószínűbb, hogy az aláírásos balhé után Todd Gurley szezonjának reszeltek, eddig is leginkább rajta múlt, mire megy a Bulldogs, ezek után érdekes lesz, mire mennek a Missouri ellen, szintén hattól. Ha a Missouri behúzza lépéselőnybe kerülhet a SEC Eastben. 

Na és akkor jön a 21.30, ahol aztán elszabadul az őrület. A második kiemelt Auburn a harmadik kiemelt Mississippi State ellen, két veretlen csapat találkozója a SEC-ben, két olyan csapaté, melyek a legmeggyőzőbbek voltak eddig az idényben. Ez az a meccs, amit látni kell, és bár az Auburn azért jobbnak tűnik messzebbről nézve a dolgot, de a már Heisman-esélyes Dak Prescott robbanékonysága még okozhat gondot a Tigersnek, és akkor ott van még Josh Robinson futó és a védelem, ami rengeteg turnovert harcolt ki már. Ugyanakkor a másik oldalon Nick Marshall teljesítményét elhomályosította a Prescott-hype, pedig egyre jobban és megbízhatóbban játszik az Auburn irányítója, a defense-ük is döntő lehet. Év meccse? Simán lehet. Ami azután jön az Auburnnek, az valami brutális, viszont ha a Miss State nyer, baromi jó helyzetben lehetnek, még úgyis, hogy az Alabamával és az Ole Misszel játszanak még. 

Ezzel párhuzamosan az ötödik kiemelt, veretlen Baylor a kilencedik helyre előrelépett TCU-val találkozik, amely a legnagyobb győzelme után még nagyobb teszt elé néz egy remek védelem ellen, el is dől, mennyire lehet őket komolyan venni a folytatásban. És ha még ez sem lenne megfelelő, akkor ott van a 12. Oregon meccse a 18. UCLA ellen. 

Az Alabama az Arkansas ellen nyalogathatja a sebeit éjféltől, persze ez túlzás, semmi nem ment még el Nick Sabanéknak, akiket az Ole Miss elvert a múlt héten. A Razorbacks futójátéka élmény (meccsenkénti 316 yardos átlag), de a Crimson Tide nem az a csapat, ami el szokott veszíteni zsinórban két mérkőzést, ez jó eséllyel most sem lesz így. 

Hajnal háromtól pedig jön még egy nagy meccs a több mint ötven év után 5-0-val álló Ole Miss a Texas A&M ellen. És mennyire más hangulatban megy neki a két csapat a meccsnek. Az Ole Miss az Alabamát verte a múlt héten, az Aggies viszont jó nagy pofont kapott a Miss State-től, igaz a végére legalább összekapták magukat. Szorosabb lesz, de nagyobb az esély arra, hogy a végén az Ole Miss örüljön, ehhez persze kell az, hogy Bo Wallace ugyanolyan megbízható legyen, mint a múlt héten, és akkor a Texas A&M védelmének lesznek kellemetlen percei. 

Ha valaki korán szeret reggelizni vasárnap, akkor USC és a 10. kiemelt Arizona meccsét még megnézheti.

18.00: Oklahoma-Texas
18:00: Missouri-Georgia
21.30: Mississippi State-Auburn
21.30: Baylor-TCU
00:00: Arkansas-Alabama
03.00: Texas A&M-Ole miss
04.30: Arizona-USC