A Steelers brutális volt: 73 másodperc alatt 3 TD

2014.10.21. 10:29

Bő 27 perc kellett ahhoz, hogy rendesen felpörögjön az NFL hétfő esti rangadója a Houston Texans és a Pittsburgh Steelers között, addig ugyanis simán kézben tartották a vendégek a mérkőzést, a legnagyobb izgalmat is csak az jelentette, hogy a hazaiak védője, Lawrence Timmons rövid időn belül többször is elhányta magát a pályán.

A félidő előtt viszont ritkán látott hajrába kezdett a Steelers. Előbb Ben Roethlisberger találta meg egy 35 yardos átadással Martavis Bryantet a védők mögött – ekkor még 1:36 volt hátra a negyedből.

A kirúgás után a Houston futójátékosa, Adrian Foster villámgyorsan elvesztette a labdát, a Steelers pedig egy trükkös játékkal szerzett újabb TD-t, a félidő előtt 1:10-zel indítva a hat pontot hozó akciót. A touchdownt az elkapó Antonio Brown passzából szerezték, aki futást színlelt, majd megfordult és így hozta játékba Lance Moore-t.

A folytatás sem volt sokkal jobb a Houston számára, ami egy perc alatt teljesen összeomlott: Ryan Fitzpatrick rettenetes passza az abba belenyúló falemberhez, Brett Keiselhez pattant, aki ugyan a célterületig nem jutott el a labdával, de így is tökéletes helyzetbe hozta a támadóit az újabb pontszerzéshez. Ez nem sokkal később meg is történt, Roethlisberger Le'Veon Bellnek passzolt 14 másodperccel a szünet előtt.

A Steelers 13-3-as hátrányban húzott bele, a félidőre pedi már 24-13-as előnnyel mehettek, ám a 73 másodperces triplával még így sem döntöttek csúcsot, ugyanis 2012-ben a New England Patriots a New York Jets elleni hálaadásnapi mérkőzésen 52 másodperc alatt hozott össze három TD-t.

A hétfői meccset végül 30-23-ra nyerte a Pittsburgh Steelers. A lefújás után az irányító Fitzpatrick és a védő Keisel újra találkoztak, a korábbi labdaszerzés után egymás szakállát vizsgálták meg elismerő tekintettel.