A legostobább hiba, ami amerikaifutballban létezhet

2014.10.31. 07:47

Jason Money középiskolás quarterback kimaxolta az amerikaifutball-pályán elkövethető hülyeséget, az ő hibájából bukta el meccsét a csapata. 

A Spanish Fork Dons 14-11-re vezetett a Maple Mountain Golden Eagles ellen az állami bajnokságban, az órán még volt 3,7 másodperc, és negyedik kísérlet jött. Money megkapta a labdát, elkezdett kifelé szaladni, megvárta, amíg lepörög az óra - ilyen kevés időt nem művészet elfutkosni -, aztán megállt.

Ám az amerikaifutball nem olyan, mint mondjuk a kosárlabda, nem volt hátra ugyan több idő, de a játék még élt, és azt ilyenkor be lehet, pontosabban be kell fejezni akkor is, ha az óra már lepörgött. Ha csak letérdel, véget vet a játéknak, és nyertek.

Csakhogy ő semmit nem csinált, az ellenfél kiverte a kezéből a labdát, megszerezte, és győztes touchdownt csinált. Az irányító már csak az endzone-ban tudta leteríteni a győztes pontokat szerző ellenfelét. 

Ostoba hiba miatt bukták el a meccset

A Maple Mountain számára azért is volt óriási dolog a győzelem, mert ezzel jutottak be a rájátszásba, ahol majd az első kiemelttel játszanak. 

Money szerencséje, hogy ők már ettől a meccstől függetlenül, korábban kiestek, így hibájáért, illetve a vereségért nem kell komoly árat fizetniük.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás