Micsoda este lesz: fél öttől kiképzés, éjféltől drámaóra

2014.11.01. 13:54

armyairforce.jpg

Gyűlöletes dolog az óraátállítás óta, hogy sötétben kell hazamenni munkából, de van egyetlen szombat a college-szezonban, amikor ennek megvan az előnye is: mielőtt még az amerikaiak is órát állítanának november elején, korábban kezdhetünk neki a szokásos szombati maratonnak, öttől már elkezdődik a meccsdömping.

Mit öttől, fél öttől! A fegyveres erők harca jön, az Air Force az Armyval fog meccselni, a futójátékról fog szólni az idei találkozójuk is, a légierő az egyre bíztatóbb passzjátéka mellett a 12. az országban meccsenkénti futott átlagával, a hadsereg pedig az ötödik. Igaz utóbbinak van a gyengébb szezonja, a védelmükből eddig jóformán mindenki majmot csinált, ha beindul a szőnyegbombázás, akkor nem fogják megállítani az Air Force-t az idén sem.

Aki ennél komolyabb dolgokat akar látni öttől, annak azt tudjuk mondani, hogy nyugodjon le, és nézzen olyan csapatokat, akiket idén még nem látott. Például a 24. kiemelt Duke meccsét, amely múlt heti győzelmével már biztosan játszik Bowl-meccset, most a Pittsburgh jön nekik, izgalmas lehet a vége. A 23. East Carolina a Temple ellen menetelhet tovább. 

boykin.jpg

Aztán fél kilenctől már beindul a műsor. A bizottság által egészen a 7. helyre repített TCU egy nagyon fontos találkozót játszik a West Virginiával. Mindkét csapat óriási önbizalomtunning után megy neki a meccsnek, a TCU a múlt héten feltörölte a padlót a Longhornsszal, 82-17-re nyertek, a West Virginia pedig a Baylort és az Oklahoma State-t is elintézte. Mindketten játszanak még a Kansasszel is, úgyhogy fordulópont lehet a rangadójuk a Big 12 szempontjából, és még szorosnak is ígérkezik, szerintünk Trevone Boykin megint ellenállhatatlan lesz, és megnyeri a TCU-nak. De ugyanígy féltől lesz egy jó kis SEC-meccs, a Georgia egyik nagy riválisával a Floridával találkozik. A Bulldogs a még mindig eltiltott Todd Gurley nélkül is robog, vezetik a SEC Eastet, míg a Gatorsnél végképp elegük lett a quarterback Jeff Driskelből, úgyhogy a true freshman Treon Harris fog kezdeni helyette. Will Muschamp egyre közelebb ahhoz, hogy kirúgják, a Georgia ehhez újabb lökést adhat, de nemcsak ezért érdemes figyelni őket, két hét múlva, az Auburn ellen eldől, vajon tényleg esélyesek-e a playoffra, ahogy egyre többen suttogják ezt róluk.

Mindenki az éjféli meccsre vár, ugyanis a 3. kiemelt Auburn csatája a 4. kiemelt Ole Miss ellen szintén szezonfordítónak lesz, és elképesztő izgalmas is. Az Auburn eddig mindenkinek bevitt legalább húsz pontot, az Ole Miss védelme pedig senkinek nem engedett még húsz pontnál többet az idényben, és ha vannak is sérültjeik a defense-ben, így sem kell aggódni értük. Az Auburnnél viszont vannak akadnak problémák a védelemben, a Miss State 38, a South Carolina 35 pontot szerzett ellenük a két legutóbbi meccsen. Az auburnös irányító Nick Marshall a konzisztensebb, Bo Wallace-ban inkább benne van, hogy megremeg, dráma lesz itt a végén, az biztos. Főleg úgy, hogy a tét is hatalmas, mindkét csapat egyszer kapott ki eddig, egy újabb vereséggel valószínűleg oda lehet a playoff, pedig mindkét csapatnak ott lenne a helye a végén a négyben. Ha tippelni kell, akkor Auburn. 

Hajnalban, azaz fél négytől Pac 12-rangadó jöhet levezetésnek, a 12. kiemelt Arizona a 22. UCLA-hoz megy, hangyányival talán a hazaiak az esélyesebbek, és akkor ott van még a Utah-Arizona State is, ami fél órával később kezdődik, és reggeli időre vége is. 

16.30: Army-Air Force
17.00: Pittsburgh-Duke
20.30: West Virginia-TCU
20.30: Georgia-Florida
00.00: Ole Miss-Auburn
03.30: UCLA-Arizona