Már a meccs előtt büntették a legbunkóbb csapatot

2014.11.02. 10:04

Az egyetemi bajnokságban a rivális Maryland és a Penn State huszonegy év után találkozott ismét, a játékosok már a mérkőzés előtt tettek arról, hogy gyűlöletes legyen a hangulat a pályán. Először a melegítés közben akadtak össze, a dulakodás közben az egyik bíró arcába is belenyúlt egy vendégjátékos.

Ezután jött volna a csapatkapitányok közötti szokásos kézfogás a pénzfeldobás előtt, de a Marylandnél úgy gondolták, akkor lesznek igazán kemények, ha egyszerűen nem fognak kezet az ellenféllel. A bírók erre azonnal lecsaptak, és sportszerűtlen viselkedés miatt már a kezdés előtt adtak egy 15 yardos büntetést a Marylandnek, a kirúgást távolabbról végezhették el. 

A marylandesek taplósága nem indokolható, még ha a dulakodásban történt is valami, az amerikaifutballban nem nagyon látni ilyen sportszerűtlenséget, a Maryland programjának vezetője a mérkőzés után bocsánatot is kért a játékosok viselkedése miatt. Randy Edsall edző szintén sajnálkozott, ő nem tudott arról, hogy csapata mire készül, és azt javasolta, a jövőben koncentráljanak inkább a pályán történő rivalizálásra. A meccset meglepetésre az ő csapata nyerte meg 20-19-re. 

A két csapat közötti konfliktusba bejátszik az is, hogy egymás elől kapkodják el a tehetségeket, és az utóbbi években képtelenek voltak megegyezni abban, hogy hosszú idő után ismét megmérkőzzenek. Végül ez azzal oldódott meg, hogy a Marlyand az idén csatlakozott a Big Ten konferenciához, ahol a Penn State játszik, úgyhogy innentől minden évben találkoznak majd.