Csodát tettek a Patriots-pályával, Bradyék alázták Manningéket

2014.11.03. 10:02

Az irányítók kora miatt minden évben benne van, hogy az utolsó Peyton Manning–Tom Brady-meccset látjuk, a két klasszis harca mostanra legendás találkozókká vált az NFL-ben. Az ideit vasárnap este rendezték a New England Patriots otthonában, ahol a kezdés előtt néhány órával még többcentis hó állt a pályán, úgyhogy mindenki fel volt készülve arra, hogy a Philadelphia Eagles tavalyi havas, birkózós meccséhez hasonlóra van kilátás. 

A havazás viszont később elállt, a pályát gyönyörűen letakarították, az erős szél viszont maradt, és ez inkább a td-passzrekorder Peyton Manning játékán látszott meg, a denveri irányító két interceptiont is jegyzett, igaz ebből az egyik Wes Welker elkapó lelkén szárad. 

A másik oldalon viszont Tom Brady ugyanolyan penge formában játszott, ahogy az elmúlt hetekben: kiosztott négy touchdownt érő passzt, miközben összedobált 333 yardot, és egy interceptionje is volt. Nem csak Bradynek ment jól a Patriotsnál, a tight end Rob Gronkowski 105 elkapott yarddal zárt, az egyik elkapásában benne is volt minden klasszisa. 

Papíron a Denver Broncos védelme az egyik legjobban teljesítő a bajnokságban, a bajnokságot gyengén kezdő Patriots azonban egyértelműen jobb volt, 43-21-re lemosták a vendégeket, mostanra már nem nagyon van jobb csapat az AFC-ben Bradyéknél.

Az este másik nagy rangadója a Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens volt, nagyjából hasonló eredménnyel. Ben Roethlisberger zsinórban második meccsén zárt hat touchdown-passzal, ilyet előtte soha senki nem csinált, egészen félelmetes teljesítmény. A Steelers-irányító célpontjai is jó estét fogtak ki, a vége 43-23-as sima győzelem lett. 

A pittsburghiek még abból is jól jöttek ki, amikor elrontottak egy extrapont-kísérletet, a labdát tartó Brad Wing punter felkapta a labdát, körülnézett, és odadobta az üresen maradt Matt Spaethhez, úgyhogy végül egy sikeres kétpontos kísérlet lett a hibából. 

A szezon előtt a Steelerstől nem lehetett túl sokat várni, de lassan mindenkire rácáfolnak, hatodik győzelmük volt a vasárnap éjszakai.

Az sem volt semmi, ahogy a San Francisco 49ers elvesztette mérkőzését a St. Louis Rams ellen. Másodpercek voltak már csak a meccsből, 13-10-es Rams vezetésnél a 49ers támadhatott egy yardra az endzone-tól. Az lett volna a játék, hogy Colin Kaepernick irányító megpróbál berepülni, ám a Rams-védők visszaverték, és közben még a labdát is elvesztette, legalábbis a bírók fumble-t ítéltek. A visszajátszások alapján viszont minimum vitatható volt az ítéletnek az a része, hogy elvesztette a labdát, úgy tűnt, hogy már a földre érkezés után esett ki a kezéből. 

Kaepernicknek és falának pocsék estéje volt, a quarterbacket nyolcszor is a földbe döngölték a meccsen, a Rams pedig rövid időn belül második nagy győzelmét aratta, a címvédő Seattle Seahawks után a San Francisco 49erst idegenben kapták el. 

Eredmények:

New England Patriots–Denver Broncos 43–21

San Francisco 49ers–St. Louis Rams 10–13

Dallas Cowboys–Arizona Cardinals 17–28 

Seattle Seahawks–Oakland Raiders 30–24

Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 43–23 

Cincinnati Bengals–Jacksonville Jaguars 33–23

Cleveland Browns–Tampa Bay Buccaneers 22–17 

Kansas City Chiefs–New York Jets 24–10 

Miami Dolphins–San Diego Chargers 37–0 

Minnesota Vikings–Washington Redskins 29–26 

Houston Texans–Philadelphia Eagles 21–31