Mire előszedte a zoknijából a zászlót, touchdownt szerzett az ellenfél

2014.11.04. 09:50

Sok minden elromlott a New York Giants kedd hajnali meccsén az Indianapolis Colts ellen, de edzőjük, Tom Coughlin produkcióját nem lehet felülmúlni. 

Az első negyedben úgy tűnt, hogy a coltsos Coby Fleener egy akciónál elvesztette egy labdát a földre érkezéskor, úgyhogy Coughlin edző úgy döntött, bedobja a piros zászlót, hogy a bírók újranézzék az esetet. Coughlin a zoknijában tartotta a zászlót, ha szükség lenne rá, de mire lehajolt, és előkotorta, az Indianapolis-irányítója, Andrew Luck elindította a játékot. Az üresen maradt Fleenerhez passzolt, aki meg is csinálta a touchdownt. Az ESPN fotóján jól lehet látni, hogy az edző még a zoknijában kotorászik, amikor már Fleener elindul az endzone felé.

Mivel az akció elkezdődött, Coughlin hiába dobta be a zászlót, a touchdownt megadták. Az csak később derült ki, hogy Fleener a kérdéses akciónál sem vesztette el a labdát, úgyhogy a challenge nem jött volna be, de talán a Colts sem szerzett volna gyors touchdownt. Coughlinnak amúgy se megy valami jól a challenge-elés, a legutóbbi nyolcat elbukta. 

Fleener 77 elkapott yarddal zárt, Andrew Luck pedig zsinórban hetedik mérkőzésén passzolt 300 yard fölött, ezzel már Peyton Manning klubrekordját is megdöntötte. A Giantsnél Eli Manningnek a két touchdownpassza volt és 359 passzolt yardja, de ezek akkor jöttek, amikor már nagyjából mindegy volt, annyira vezettek a vendégek. A Colts 40-24-re nyerte meg a mérkőzést, ez volt a hatodik győzelmük három vereség mellett, a Giants 3-5-tel áll.