Megúszta a börtönt a gyermekbántalmazó NFL-sztár

2014.11.05. 12:00

Az NFL egyik legnagyobb sztárja, Adrian Peterson megúszta a börtönbüntetést gyermekbántalmazási ügyében, de az NFL-karrierjét még így is nagyon nehéz lesz megmenteni.

Peterson gyermekbánatalmazás vádjával állt bíróság elé, még a nyáron sebesre vesszőzte az egyik gyermekét, a négyéves kisfiú sebeiről a neten is keringtek képek. A sportoló azzal védekezett, hogy csak ugyanúgy büntette meg a gyerekét, ahogy őt is, amikor rosszat csinált fiatalként. 

Végül kedd este vádalkut kötött, négyezer dolláros pénzbüntetése mellett próbaidőn lesz, az utazásban nem korlátozzák, ez azért fontos, mert így az NFL-es szereplését nem akadályozza a büntetés. A próbaidő alatt a felügyelőtisztjével havonta egyszer találkoznia kell, nyolcvan óra közmunka is vár rá, az elkövetkező két évben pedig bármikor vizeletmintát vehetnek tőle. 

Peterson azt mondta, őszintén megbánta, amit tett, minden felelősséget vállal, és mindennél jobban szereti a fiát. Szeretne továbbra is találkozni a gyerekkel, annak viszont örül, hogy az ügy végre lezárult, és családjával a folytatásra koncentrálnak. Petersonnak hat gyereke van különböző anyáktól. 

Az NFL az ügy kirobbanása után felfüggesztette Minnesota Vikings running backjét, azokban a hetekben egymást érték a családon belüli erőszakkal kapcsolatos balhék az ligában. A pályafutását csak akkor folytathatja a liga egyik legjobb futójátékosa, ha Roger Goodell NFL-komisszár engedélyt ad rá. Az NFL egyelőre nem nyilatkozott, de nincsenek könnyű helyzetben, mert a szintén családon belüli erőszakkal vádolt Ray Rice ügyének kezelése miatt politikusok is támadták őket, és egy ideig Goodell állása is veszélybe került.

Ha az NFL felmenti Petersont, akkor a Vikingsnek is döntenie kell, hogy megtartja-e, a balhé miatt korábban szponzort is vesztettek. 

Adrian Peterson
Adrian Peterson

Az sem segíti Peterson visszatérését, hogy amíg bírósági tárgyalására várt, és szabadlábon védekezett, megbukott egy drogteszten. Éppen vizeletmintát vettek volna tőle, amikor bevallotta, hogy elszívott egy kis füvet.