Töketlen vezér, beleszarós veteránok a Redskinsnél?

2014.11.05. 14:20

griffinoltozo.jpg

A Washington kaotikus szezonjának újabb adaléka volt a hétvégén, hogy egyre komolyabb bizalmi válság tombol az Redskins-öltözőben a hírek szerint. És akkor még ott vannak a tüntető indiánok is, de őket most hagyjuk.

Az egész azzal indult, hogy az épphogy felépült RG III Vikings elleni beállítása fentről jövő utasítás volt állítólag, többen morogtak is emiatt, aztán kiszivárgott, hogy a sokat sérült irányítónak nem sok reszpektje maradt a csapaton belül, több csapattársától elidegenedett - ezeket a híreszteléseket gyorsan igyekeztek cáfolni a klubnál.

Ettől függetlenül egyre inkább úgy tűnik, hogy a probléma létezik, nincs igazi vezére a csapatnak, ez pedig fordulóról-fordulóra károsabb hatással van a teljesítményre is. És hiába állítja  Jay Gruden, hogy Griffin azért nem tudott interjút adni a múlt héten az öltözőben, mert a csapattársak a médiajelenlét miatt hangoskodtak szándékosan, hasonlót azért elég nehéz elképzelni mondjuk egy denveri öltözőben. Nyilván nem ül mindenki kussban ott sem, ha épp Peyton Manning beszél a sajtóval, de azért az elég szokatlan jelenet lenne, hogy többen körbeveszik, és direkt hangosan poénkodni kezdenek. 

A Washington Post friss riportja szerint is egészen óriási a hatalmi vákuum, ráadásul RG III-nek nincs meg az a személyisége, amivel igazi vezér tudna lenni. Semmi bajunk amúgy az irányítóval, de a közösségi médiás megnyilvánulásai meg interjúi alapján tényleg lehet abban valami, hogy nem egy született vezér.

Persze ebben az egésznek szerepe van egy 2013. január 6-ai meccsnek, amikor a Wild Card-hétvégén az újonc Griffin által vezetett Redskins egy negyed után 14-0-ra vezetett a Seattle Seahawks ellen. Aztán Griffin sérült térddel is a pályán maradt, Mike Shanahan főedző megengedte neki, majd az utolsó negyedben elszakadt a térdszalagja. Ott kezdődött az a kálvária, ami nemcsak testileg, hanem lelkileg is megviselte Griffint, ez egyértelmű volt a szezon elején is a játékát látva. 

Ilyenkor jöhetnének képbe a veteránok, akiknek megvan a rutinjuk és a respektjük is a csapatnál, csakhogy a pletykák szerint a ők is egyre inkább beleszarnak az egészbe, mind az edzéseken, mind a csapattalálkozókon. 

A Redskins három győzelemmel és a hat vereséggel áll a bajnokságban, ezt a szezont is lehet lassan kukázni.