Kijárási tilalom van hattól

2014.11.08. 10:51

Múlt héten még november első napján voltak a meccsek, simán lehet, hogy pár csapatnak fel sem tűnt, hogy már nem október volt, most viszont már nincs kegyelem, megkezdődött az a hónap, ami A COLLEGE FOCI.

6-tól kezdésnek Baylor-Oklahoma, a 10. és 15. kiemelt között. Kell ennél jobb? A hazaiak már kiszálltak a Big12-címért menő harcból, legalábbis nagyon úgy tűnik, de ha már így alakult, beleköphetnek a Baylor levesébe is. A bukiknál a Sooners van előrébb 6 ponttal, ami reális is lehet, mert a Baylor idén nem utazott annyira jól. A végeredményt persze nem ilyen könnyű megjósolni, de elnézve a két csapatot idáig, simán lehet, hogy 40 pont, vagy annál is több kell majd a győzelemhez bármelyik oldalnak.

Alternatív terv lehet a 17. Georgia, ami a Kentuckyhoz megy. A hazaiak 5-1-gyel kezdtek, majd megzuhantak, mert már 5-4-gyel állnak, és még csak most jön a sorsolásuk neheze. De a Georgia is hullámvasúton van idén, szóval bármi lehet, néha ide is érdemes átkapcsolni.

A második sávban már nincs bocsánat, 2,5 olyan meccs jön, hogy na. A 8. Notre Dame újabb komoly teszt előtt áll, a 11. Arizona State-hez mennek, és ha úgy játszanak, ahogy az FSU ellen, nem lehet gond a túrából. Csakhogy az ASU vezeti a Pac-12 déli részét, ráadásul Taylor Kelly irányító is kezd visszatérni a sérüléséből, szóval nekik sem kell aggódniuk.

A Texas A&M ugyan már kiesett a kiemeltek közül, de azért ne hagyjuk figyelmen kívül az Auburn elleni meccsüket. Nyilván a Tigers az esélyes, már csak az alapján is, amit Nick Marshall művelt az Ole Miss védelmével, amihez képest az Aggies secondaryje inkább egy oviscsoport benyomását kelti, úgyhogy nagy napja lehet a Tigers-QB-nak. Az Aggiesnek ez már a most vagy soha kategória, egy nagy győzelem és elindulhatnak fölfelé, vagy marad a zuhanás.

A West Virginiával múlt héten elbánt a TCU, ezzel szinte biztos, hogy elszálltak a Big12-döntős reményeik, de nincs is jobb alany arra, hogy kitöltsék a dühüket, mint a Texas, már ha fel tudják tüzelni magukat. Akiben viszont előtör a szadista énje, az kapcsoljon a Mississippi State élőben közvetített 3,5 órás edzésére a UT Martin ellen, ahol Dak Prescotték élő tackle dummiek ellen nyomják majd. Vagy a cheerleadereik, ők is nyernének simán.

És akkor jöhat a hajnal kettő, amikor szét kell szakadni. Az Ohio State megpróbál visszavágni a Michigan State-nek East Lansingben a tavalyi Big10-döntőért, ami nem kis kihívás lesz az ország egyik legjobb védelme ellen.

Alapból ez sem lenne kis meccs (az OSU a 13. az MSU a 7.), csakhogy van ennél nagyobb is, méghozzá kettő is. Az Alabama ugyanis az LSU-hoz megy, ez a 4. és a 14. meccse, na meg egy óriási rivális-meccs, Death Valleyben, és még a Playoffra is komoly kihatása lesz a végeredménynek. Az LSU szeptember óta iszonyatosan sokat fejlődött, a Bama is összekapta magát az Ole Miss elleni vereség után. Ez maga az SEC, nincs kifogás, nézni kell. 

Meg közben a Kansas State-TCU meccset is, két top10-es találkozik, naná. A TCU idén Trevone Boykin vezérletével szárnyal, ha most is nyernek, és nem mondjuk a védelem húzza ki a szarból az irányítót, akkor odatehetjük őt is Prescott mellé a Heisman-esélyesek közé simán. A KSU az idei zombi, egyszerűen nem lehet kinyírni őket, mindig visszatérnek valahogy a meccsbe, de vajon nagy falat lesz-e a TCU nekik?

Oh, és akkor még van egy Oregon-Utah, ami kb. ezeknek a meccseknek a félidejében indul majd. A Utah-nak volt idén pár jó meccse, de lehet, hogy az Oregon sebességével nem bírnak majd el. A legnagyobb esélyük abban van, ha megpróbálják lelassítani a Ducksot, mert 30 pont fölé érve nincs esélyük a győzelemre. A két fal erős a Utesnál, szóval megvan az esélyük, de mivel hajnali 4kor indul és még amerikai idő szerint is éjfél után ér véget, amikor már sokan nem nézik, elszabadulhat a pokol is, mint az ilyen meccseknél szokás.

Itt az itiner

18.00 Baylor Bears-Oklahoma Sooners
18.00 Georgia Bulldogs-Kentucky Wildcats
21.30 Notre Dame Fighting Irish-Arizona State Sun Devils
21.30 Texas A&M Aggies-Auburn Tigers
02.00 Alabama Crimson Tide-LSU Tigers
02.00 Ohio State Buckeyes-Michigan State Spartans
02.00 Kansas State Wildcats-TCU Horned Frogs
04.00 Oregon Ducks-Utah Utes