Teljes összeomlás: elrúgták a punter elől a labdát

2014.11.10. 10:20

A hagyományok miatt csoportrangadónak indult a hétfő hajnali Green Bay Packers–Chicago Bears az NFL-ben, de már az első félidőben csúnya alázás lett belőle.

Ehhez kellett az, hogy a Packers-irányító Aaron Rodgers úgy játszon az első félidőben, mint előtte még csak egyetlen játékos a liga történetében: 6 touchdown-passzt osztott ki (eddig Daryle Lamonica tartotta a rekordot egyedül), összesen 315 yardot passzolt két negyed alatt, volt közöttük egy 40 és egy 73 yardos is Jordy Nelsonnak. A hat TD-passz közül a leglátványosabb talán az volt, amit Randall Cobbnak adott, elkapója egy kézzel kapta el a labdát.

Ezek után a félidőben úgy állt a meccs, hogy 42-0-ra vezetett a Green Bay, a második félidőt már le sem kellett volna játszani. A mérkőzés azért végigment, de Rodgers például már alig képett pályára, a csereirányító Matt Flynn kapott szerepet. Aztán a harmadik negyedben jött az újabb megalázó jelenet, a punteruk nem tudta elrúgni a labdát, a Packerstől Jarrett Boykin simán odaért, még vetődnie sem kellett, egyszerűen eltalpalta a labdát a Chicago-játékos elől, ilyet se nagyon látni.

A Green Bay a második félidőben még szerzett egy touchdownt két mezőnygól mellett, a vége 55-14-es kiütés lett. Rodgersnek meg lehetett volna a hetedik touchdown-passza is a mérkőzésen, ezzel rekordot állított volna be. Végül nem jött össze, így is élete egyik legjobb teljesítményét hozta össze a széthulló Bears ellen, a chicagóiaknál az utolsó negyedben már le is hozták Jay Cutler quarterbacket. A pihenő hétről érkező chicagóiaknál nemrég balhé volt egy hazai vereség után az öltözőben, edzőjük most elismerte a vereség után, egyszerűen nem elég jók ehhez a szinthez az utóbbi hetekben.

A Packers viszont így sem vezeti a csoportját, a Detroit Lions előzi, Matt Staffordék nagy nehezen lenyomták a Miami Dolphinst, és megszerezték hetedik győzelmüket a szezonban. Döcögősen indult a Denver Broncos meccse az eddig nyeretlen Oakland Raiders ellen, az elején két interceptionje is volt Peyton Manning irányítónak, ezt úgy javította ki, hogy utána dobott öt touchdown-passzt. 

A harmadik negyedben harmincegy pontos vezetésnél úgy tűnt, hogy a Broncos-csereirányítója, Brock Osweiler is lehetőséget kap, ment is hogy felvegye, a sisakját, aztán amikor visszafordult látta, hogy Manning kocog vissza a folytatáshoz, ki is akadt a pálya szélén.  

A vége 42-17-es denveri győzelem lett, az Oaklandnek meglett kilencedik veresége, száguldanak a történelmi 0-16-os mérleg felé. Reménytelen volt a vasárnap esti teljesítményük is, támadásban Derek Carr irányítónak 47 próbálkozásából jött össze 192 yard, a futójáték gyakorlatilag nem létezett, 30 yardot pakoltak fel a táblára, a védelem pedig a jó kezdés után összezuhant. 

A forduló meglepetése a Pittsburgh Steelers veresége volt. És nem is azért, mert Ben Roethlisberger zseniálisan játszott legutóbbi két meccsén, miközben kiosztott tizenkét touchdown-passzt, hanem azért, mert attól a New York Jetstől kaptak ki, amely az idén is közröhej, eddig csak egyszer tudtak nyerni. A Jets már az első félidőben elment 17-0-ra, Roethlisbergeréknek komoly gondjaik voltak a támadásokkal, végül a New York-iak Michael Vick vezetésével 20-13-ra nyertek. 

Eredmények:

Green Bay Packers–Chicago Bears 55–14 

New Orleans Saints–San Francisco 49ers 24–27

New York Jets–Pittsburgh Steelers 20–13 

Oakland Raiders–Denver Broncos 17–41

Buffalo Bills–Kansas City Chiefs 13–17 

Detroit Lions–Miami Dolphins 20–16 

Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 17–27 

Jacksonville Jaguars–Dallas Cowboys 17–31

Baltimore Ravens–Tennessee Titans 21–7

Arizona Cardinals–St. Louis Rams 31–14

Seattle Seahawks–New York Giants 38–17