Eszméletlen dolgokat művelt hajnalban az Eagles

2014.11.11. 10:21

Az eddig sem volt titok, hogy Chip Kelly irányítása alatt a Philadelphia Eagles támadói elképesztő tempóban támadnak, de a hétfő esti rangadón a Carolina Panthers ellen olyat csináltak, ami eddig soha, senkinek nem sikerült.

A második negyedben egy hosszú passz után Mark Sanchez elindította a következő játékot, csakhogy a bírók közbefújtak, noha szabálytalanságnak nyoma sem volt. Kiderült, a játékra még ők nem álltak készen, az Eagles ugyanis olyan gyorsan folytatta a támadást, hogy a bírók nem érhettek rendesen a helyükre.

Általában sikerülni szokott nekik, inkább a védelem szokott gondba kerülni az Eagles ellen, amikor követni kellene a tempójukat. De a megszakítás sem tudta megtörni a Philadelphia lendületét, ezt a támadást is touchdownnal fejezték be.

A mérkőzésen nem csak a támadósoruk, az edzőik is fénysebességen pörögtek. A felgyorsított pantomimjátéknak tűnő mozdulatokkal valójában egy támadójáték-variácot kódolnak. Az öt edző között, aki a gifen mozog, olyan is van, aki szándékosan rosszat mutat, hogy ezzel az ellenfelet megzavarja.

wss.gif

Ráadásul ezt nem csak egyszer játsszák el egy meccsen – jelenleg az Eagles mérkőzésenként átlagosan majdnem 72 támadójátékot indít, ezeknek legalább a felét huddle nélkül, gyors tempóban vitt támadás során csinálják, vagyis egy kisebb edzésprogrammal is felér, amit művelnek az oldalvonalon.

Az Eagles a végére 45-23-ra húzott el, vagyis nagyon simán nyert, a szezont csereként kezdő irányító, Mark Sanchez 2 TD-t passzolt, a kiütéses sikert pedig annyira elunta a kommentátorállásban Jon Gruden és Mike Tirico, hogy nekiálltak turmixot készíteni.