Az irányító, aki allergiás a pénzre

2014.11.11. 12:55


Alighanem Carson Palmer az NFL történetének egyik legszerencsétlenebb irányítója, ha nem játékosa is egyben, hiszen másodszor fordul elő vele, hogy egy komoly szerződéshosszabbítás után napokkal nagyon súlyos sérülést szenvedett.

2005-ben, még a Cincinnati Bengals irányítójaként tett csodát: 14 év kihagyás után újra a rájátszásba vezette az ohiói csapatot. megnyerték az AFC északi csoportját, így hazai pályán, esélyesként várták a Steelers elleni mérkőzést még úgy is, hogy az alapszakaszban kikaptak tőlük otthon. Éppen ezért draftolták a 2002-es Heisman-győztest, hogy végre sikereket érjenek el vele, és meg is lett a playoff.

Csakhogy elég hamar rémálom lett viszont a meccsből, hiszen Palmer mindössze a második támadójátékuk során megsérült – egy másodperccel tovább várt a kelleténél, hogy Chris Henry szabaddá váljon, ez pedig elég volt ahhoz, hogy Kimo von Oelhoffen ráessen a térdéje. Az irányító ACL-je és MCL-je is elszakadt a bal térdében, a helyére beálló Jon Kitna pedig nem tudta megmenteni a meccset, a Steelers simán nyert 31-17-re, majd három meccsel később Super Bowlt nyertek Detroitban a Seattle Seahawks ellen. A balról érkező falember ellenére Palmer sikeres passzt adott, a mai napig az a 66 yardos passz a Bengals történetének leghosszabb játéka a rájátszásban.

A mérkőzés 2006. január 8-án volt, egészen pontosan 9 nappal azután, hogy a csapat egy hatéves hosszabbítással jutalmazta meg, ami lényegében egy 10 éves, 119,5 milliós szerződésnek felelt meg az újonc szerződéséből fennmaradó évekkel együtt.

Már szeptemberben újra ő volt a kezdő a Bengalsben, de csak 2009-ben sikerült újra a rájátszásba vinnie őket. 2011-ben elcserélték az Oaklanc Raidershez, ami 2013-ban továbbadta az Arizona Cardinalsnak. Ott 33 évesen újra magára talált, 4274 yarddal karrierje eddigi legjobbját produkálta, de hetedik legjobbként pont lemaradtak a rájátszásról.

Idén viszont minden eddiginél jobban indult a szezonja, 8-1-es mérlegükkel jelenleg a legjobbak az NFL-ben, de Palmernek most is korán véget ért a szezon: vasárnap a St. Louis Rams ellen újra megsérült. Ezúttal nem estek rá, egyszerűen rosszul támasztott ki, ahogy Mark Barron elől menekült, de a szezonjának így is vége.

És ahogy a 2005-ös szezonban, most is napokkal egy komoly hosszabbítás után történt a baj, ugyanabban a térdében, mint kilenc szezonnal ezelőtt. Palmer november 7-én, két nappal a meccs előtt írt alá három évre, összesen 50 millió dollárért a Cardinalshoz.