Reszketés, őrület, gyűlölet

2014.11.15. 13:44

college.jpg

Már a szezon elején arról beszélgettünk, milyen jó lesz majd november 29-én az Iron Bowl, az év meccse, óriási tét satöbbi. Az Iron Bowlt még mindig nagyon várjuk, de szépen csöndben a november 15-ei Alabama-Mississippi State az év egyik legfontosabb meccsévé nőtte ki magát. De erről majd mindjárt részletesebben, mert szokás szerint hajnalig kell bírni az ébrenlétet ma is, a novemberi college már csak ilyen.

Reszketés

Az Ohio State szépen oson előre: már a 8. helyen állnak a Michigan State múlt heti elverése után, és ha a hattól kezdődő meccsen győznek a 25. kiemelt Minnesota ellen is, akkor a nehezét letudták a szezonra. A Buckeyes a Virginia Tech elleni vereség óta mindenkit bedarált, még ha óriási hó és súlyos mínuszok is lesznek, akkor is viszonylag simán hozniuk kell a találkozót. Ugyanígy hattól egy ACC-derbi, a Clemson a Georgia Tech ellen fog játszani, a csoportgyőzelem már elúszóban van nekik, de egy jó bowl-pozícióért szoros kis meccs várható. 

Kilenctől bele lehet nézni, ahogy a negyedik kiemelt TCU menetel tovább Trevone Boykin vezetésével. Most a Kansas lesz soron nekik, ám ekkor már gondolatban a 21.30-as Alabama-Mississippi State-n leszünk.

Őrület

Nem túl normális, de reggel nagyjából a második vagy a harmadik gondolatom ez a meccs volt - olyan lesz, mint egy megelőlegezett karácsonyi ajándék. Az 5. Alabama az 1. Mississippi State-nek az alacsonyabban rangsorolt csapat megy neki nagyobb esélyesként. Otthon játszanak, Nick Saban csapata az elmúlt években mindig brillírozott a magasabban rangsoroltak ellen, és nekik gyakorlatilag az életük múlik a derbin. Egy vereségük már volt az Ole Miss ellen, egy újabbal belezuhanhatnának a mögöttük tornyosuló káoszba úgy, hogy még az Iron Bowl is rájuk vár. A Miss State veretlen, de nekik sem mindegy hányadik helyen mennek neki a playoffnak, ráadásul nekik az Ole Miss jön majd utoljára. Dak Prescott eddigi legkeményebb próbája elé néz, most tényleg eldől, kijár-e neki a Heisman. A Mississippi State azt bizonyíthatja, tényleg nincs náluk jobb az országban, az Alabama pedig azt, hogy nincs kétség, nekik helyük van a playoffban. Óriási meccs lesz, másfél kiló hamburgerhúst gyúrtam be rá, csak győzzük megenni a nagy drámában. 

Az Auburnnál nagyjából ugyanaz a helyzet, mint az Alabamánál. Ugyan múlt héten nagyon csúful kikaptak a papíron sokkal gyengébb, de ihletett formában játszó Aggies ellen, és ezzel a második vereségükkel elég komoly hátrányba kerültek a rájátszásért vívott csatában, még mindig létezik olyan forgatókönyv, hogy ott lesznek a négy kiemelt közt. Ehhez viszont meg kell verni azt a 15. helyen rangsorolt Georgia Bulldogst, ahol az eltiltásából visszatérő Todd Gurley halmozhatja majd yardokat a múlt héten finoman szólva is bénázó Auburn-védelem ellen. Elképesztően látványos meccsre számíthatunk: én picit a Georgiát érzem esélyesebbnek, de aki odavan a déli futballért, annak kötelező gyakorlat. Aki meg nem, az meg simán hülye. 

Gyűlölet

Éjjel kettőtől egy igazi floridai derbi, a 3. kiemelt Florida State University a Miami Hurricaneshez megy. És ha van esély arra, hogy Jameis Winstonék 22 találkozó óta tartó veretlenségi szériája megszakad, akkor ez az a meccs lesz. Jimbo Fisherrel még nem kapott ki az FSU a U-tól, de Winstonék csak arnyékuk tavalyi önmaguknak, igazából örülhetnek, hogy még mindig playoffos helyen vannak. Óriási rivalry lesz, nagy feszültséggel, nézni kell. 

Alternatívaként ott van a 17. LSU meccse az Arkansas ellen, aztán aki még bírja, az hajnali háromnegyed öttől nézze meg a hatodik kiemelt Arizone State-t legalább egyszer az idén, az Oregon State-t páholják majd el. 

18.00: Minnesota-Ohio State
18.00: Georgia Tech-Clemson
21.30: Alabama-Mississippi State
01.15: Georgia-Auburn
02.00: Miami-Florida State
04.45: Oregon State-Arizona State