J.J. Watt megnyerte az NFL-szezont

2014.11.19. 00:10

Elég nehéz lenne vasárnap este  óta J.J. Wattnál népszerűbb dolgot találni az interneten NFL-témában, a Houston Texans defensive endje megszerezte a szezonban negyedik touchdownját. Később egy clevelandi fumble után a labdára is lecsapott, ezen kívül volt még négy tackle-je - elég jó estét zárt a 23-7-ra megnyert meccsel. De nemcsak ezért lett nagyon népszerű az utóbbi hónapokban. 

Most összeszedtük néhány pontban, hogyan lett az NFL legmenőbb dolga a Texans sztárvédője. 

Kiguglizta, mit vesznek a gazdag emberek

Amikor a nyáron J.J.Wattal 100 millió dollár értékű szerződést kötött a Houston Texans, akkor a játékosnak ki kellett gugliznia, hogy mit is szoktak vásárolni a gazdag emberek, ugyanis fogalma sem volt, hogyan kell költekezni - legalábbis ezt mesélte egy interjúban. Hamarosan azért bevállalt egy nagyobb kiadást, édesanyja születésnapjára vett egy autót, már nagyon régóta meg akarta lepni őt egy autóval.

watt.jpg

Pizzát sütött és kézbesített jótékonyságból

Sok másik NFL-játékoshoz hasonlóan J.J. Watt is jótékonykodik, nemrég egy ilyen akció keretében sütött pizzát egy étteremben, hogy aztán házhoz is vigye a kaját. A bevétel tíz százaléka ment adományokra. Még az egyetemen megszerezte ehhez a kellő rutint, pizzafutárkodásból kereste meg a mellékest. "Egy ilyen  étteremben dolgoztam, kihordtam a kaját, felmostam, ma meg már az NFL-ben dolgozok. Nem semmi út volt" - mesélte akkor. Azért a pörgetést még gyakorolnia kell.

Helyre tette szelfikirály Mettenbergert

Amikor az NFL-újonc Zach Mettenbergert először nevezték kezdőirányítónak a Tennessee Titansban, akkor azzal ünnepelte meg, hogy a meccs előtti napokban szelfikkel árasztotta el a közösségi médiát. Ez nagyon nem tetszett Wattnak, aki sackelte is a fiatal játékost a meccsen, majd fölötte állva szelfizős mozdulattal trollkodott egy kicsit. A meccs után azt mondta, Mettenbergernek nem ártana felfogni, hogy ez már az NFL és nem a középiskola, úgyhogy üdvözli a show-ban. A Titans irányítója azt mondta, jót nevetett a dolgon, és Watt nagy játékos, akinek minden joga megvan, hogy véleményt formáljon, de ő csak dolgozik tovább.

 

Négy touchdownt szerzett eddig az idényben

És akkor jöjjön az, ami igazán emlékezetessé teszi Watt idényét, a védőként szerzett négy szerzett touchdown, ebből egy interceptionből, egyet egy fumble után, kettőt pedig úgy szerzett, hogy beállt a támadószekcióba egy-egy playnél. Watt a középiskolás csapatában és egy ideig még az egyetemen is tight endet játszott, utána lett belőle defensive end. 

Még a szezon elején az Oakland Raiders elleni meccs második negyedében felment egy támadáshoz, és Ryan Fritzpatrick passzát kapta el az endzone-ban, miután teljesen üresen maradt. 

Aztán a Cleveland Brown ellen megint beállt egy támadáshoz, mindenki sejthette, hogy mi fog következni, Watt mégis egy remek elkapással újabb touchdownt szerzett. Ez volt a negyedik, a statisztikából pedig sok mindent ki lehet hozni, ezzel a néggyel ugyanis olyan elkapósztárokat előz, mint DeSean Jackson, A.J. Green vagy Calvin Johnson. 

 

A Cowboys-irányító Tony Romo még októberben mondta azt Wattról, hogy a legjobb játékos, aki ellen az egész idényben pályára léptek. Watt jelenleg tényleg a legnagyobb szám az NFL-ben, minden esélye megvan, hogy ő legyen az MVP.