90 yardot sprintelt, 37-tel rohant, megmentette a Raiderst a szégyentől

2014.11.21. 09:27

Néhány hete még úgy nézett ki, hogy a rémesen szereplő Oakland Raiders lesz az NFL történetének második csapata, amely 0-16-os mérleggel zárja az alapszakaszt, de péntek hajnalban váratlanul feltámadtak. 

A Kansas City Chiefs volt az ellenfél, a kansasiek védelme az egész meccsen nem engedett futott touchdownt az ellenfélnek, ehhez képest a raiderses Latavius Murray már az első negyedben beköszönt az endzone-ba, megvolt a hazaiaknak a vezetés.

De Murray-től az igazán nagy szám csak ezután jött, a második negyedben saját endzone-ja előtt kapta meg a labdát, középen utat talált magának, aztán rákapcsolt, és 90 yardot rohant, ezzel két touchdownnyira növelte csapata előnyét. A futásának volt olyan pontja, amikor 37 km/h-val száguldott, száz méteren azért nem tudna versenybe szállni, de ez így felszerelésben kiemelkedőnek számít az NFL-ben. 

A Raiders a folytatásban őrizte a vezetést, és amikor a végén egyre biztosabbá vált a szezon első győzelme, a Raiders-védelem annyira ünnepelt, hogy az edzőjüknek időt kellett kérni, nehogy offside-on maradjanak a tomboló játékosok. A végeredmény 24-20 lett az Oaklandnek. 

A Raiders a győzelem után 1-10-es mérleggel áll az NFL-ben, így továbbra is a Detroit Lions marad az egyetlen csapat a mostani rendszerben, melynek összejött a nyeretlen szezon, még 2008-ban csinálták meg ezt a bravúrt. Az oaklandieknek több mint egy évet kellett várniuk a győzelemre, tavaly november 17-én nyertek utoljára a bajnokságban, a Chiefs pedig sorozatban öt megnyert mérkőzés után kapott ki. 

A Raiders-edző Tony Sparano azt mondta a győzelem után, hogy nagyon büszke mindenkire, és mondta nekik, ha nem adják fel a harcot, előbb-utóbb csak történik valami szép a csapattal.