Az ilyen csendes szombat esték fordulnak át valami egészen váratlanba

2014.11.22. 11:27

Annyi minden történt már az idei college-szezonban, hogy itt lenne az ideje hátradőlni és lazítani kicsit, békésen meginni egy-két sört, félig odaégetni a vacsorát. Még a szombati program is ezt helyezi kilátásba, de pont ilyenkor szoktak olyan eredmények születni, amikre aztán senki nem számít. 

Hat órakor a Big10-ben időzünk, a múltkor a Wisconsin által elpáholt 23. Nebraska próbálja tartani a lépést a nyugati elsőségért, az ellenfél a 25. helyen feltűnt Minnesota lesz, akik a múlt héten megszorongatták az Ohio State-et a hóviharban. Ameer Abdullah hozhatja a meccset, aztán a többi majd azon múlik, hogy a Wisconsin és Melvin Gordon mit csinál az Iowa ellen. 

abdullah.jpg

Aztán 21.30-tól jön az Ole Miss, ami még mindig nem írta ki magát teljesen a rájátszásból, de ehhez előbb verni kell az Arkansas-t. Velük az idén már sok nagycsapatnak meggyűlt a baja, a Texas A&M-mel, az Alabamával és a Mississippi State-tel is partiban voltak, legutóbb pedig 17-0-ra legyalulták az LSU-t. Az Ole Miss védelmének simán hoznia kellene ezt a meccset, és ha nyernek, aztán pedig a Miss State-t verik, miközben az Auburn az Alabamát...na de előbb érjünk oda. 

Szintén 21.30-tól egy fontos meccs a Pac12-ben a 15. Arizona a 17. Utah-val találkozik a déli csoport káoszában, ahol ez a mérkőzés tovább növelheti a kavarodást. Hogy aztán mi jöhet, azt még megjósolni se nagyon lehet. 

Fél kettőtől irány a Big12, ahol a playoff felé kacsintgató 7. Baylor játszik az Oklahoma State-tel, és, hogy jó benyomást keltsenek a playoff-bizottságban, jó nagy verést kellene adni az ellenfélnek, hogy aztán előzni lehessen a TCU-t. Az OSU négyvereséges szopóágon van, elvileg minden adott Bryce Pettyéknek a győzelemhez. 

Éjjel kettőtől ismét a 9. UCLA a 19. USC-vel bonyolítja tovább az előbb már említett Pac12-es káoszt, jó kis rivalry, ahol a zsinórban négyet nyerő UCLA hazai pályán azért esélyesebbnek tűnik. Ráadásul a saját kezükben van a sorsuk, ami a szezon hajráját illeti, de egyik csapat sem játszott kiegyensúlyozottan ebben az idényben, szóval ki tudja. 

Az este és az éjszaka folyamán játszik még az Alabama, az Oregon, a Florida State és a Mississippi State is, de ha bármelyikük kikapna, akkor mindenki vegye be a szívgyógyszert és készüljön fel lélekben a jövő hévégi pokolra. 

18.00: Nebraska-Minnesota
18.00: Oklahoma-Kansas
21.30: Arkansas-Ole Miss
21.30: Utah-Arizona
01.30: Baylor-Oklahoma State
02.00: UCLA-USC