Az NFC Keletben mindenki lusta tetű

2014.11.27. 14:50

Kivéve persze a Philadelphia Eaglest és Chip Kellyt, legalábbis az elmúlt napok legviccesebb nyilatkozata szerint. Nick Aliotti, az Oregon korábbi defense coordinatora szerint ugyanis a Cowboys, a Giants és a Redskins is megkörnyékezte egy remek állással a már visszavonult edzőt, hogy segítsen nekik megállítani Kelly zone read option támadójátékát.

Vagyis Jason Garrett, Tom Coughlin és Jay Gruden mind úgy gondolták, hogy a Kelly-féle támadójáték annyira misztikus, felfoghatatlan és rózsaszín unikornisokkal a szivárványon megcsinálható, hogy azt csak és kizárólag a Ducksnál 1999-től DC-ként dolgozó Nick Aliotti tudja megállítani – főleg, hogy Kelly csak 2007-ben került a csapathoz.

Aliotti a The Oregoniannak beszélt az ügyről, illetve arról, hogy a három csapat rendszeresen hívogatta az Eagles elleni meccse előtt, hogy megkérdezze, ez és az pontosan hogy is működik élesben. Aliotti persze mindenkinek nemet mondott, ez pedig meg is látszik az Eagles mérlegén, mert 2-ből 2-t nyertek eddig a csoportellenfeleikkel szemben.

Ma a hálaadásnapi maratonon pont csoportrangadó jön, a Cowboys meg az Eagleshöz, és talán még van idejük megkérdezni a Philly cheerleaderjeit, hogyan is működik a zone read option.

Ha valaki legalább annyira érdeklődne Kelly offense-e iránt, mint Grudenék, és szintén süket fülekre talál Aliottinál, azoknak ajánlunk pár olvasnivalót.

 (Hasonló helyzet egyébként a magyar amerikai futball életében is volt már, amikor az edzőképzésen azért tértek ki külön a spread option elleni védelem alapvetéseire, mert az ország egyik legjobb csapata azt játszotta, és hogy nehogy véletlenül ne tudjon mindenki felkészülni belőle kisebb vagy nagyobb sikerrel.)