Aaron Rodgers mellett még Peyton Manning is csak egy vicc

2014.12.09. 09:32

Pályafutása során századszor volt kezdő Aaron Rodgers, a Green Bay Packers irányítója a hétfő esti rangadón az Atlanta Falcons ellen, és ha már jubilált, gyorsan meg is döntött egy rekordot.

Ugyanis senki nem passzolt annyi yardot az első 100 mérkőzésén, mint ő, egészen pontosan 27520-at. Az eddigi rekorder a Cowboys-irányító Tony Romo volt 27485-tel. Rodgers rekordja ezzel a 60 yardos, Jordy Nelson felé vágott bombával jött el.

A yardok mellett a 219 passzolt TD-je is rekord az első 100 kezdés után, de ami ennél is elképesztőbb, az az, hogy mindössze 54 interceptionje van pályafutása során (kezdőként, 2005-ben is volt egy, de akkor csak csere volt), amivel 4,06-os a TD-INT mutatója. Ez csaknem a duplája a második legjobb Donovan McNabbnek, aki 2,13-mal fejezte be a pályafutását, és ebbe a listába például Tom Bradyt (2,10) is bele kell érteni.

Jelenleg annyira jó az irányítómutatója, hogy ha a következő 69 passza is eladott labda lenne, akkor is ő maradna a legjobb 100 mérkőzés után.

Rodgers a Falcons ellen is brutális volt, 327 yardot és 3 TD-t passzolt, így nyertek 43-37-re. Továbbra is vezetik a csoportjukat, és Rodgers is egyre közelebb ahhoz, hogy a szezon MVP-je legyen.

Ráadásul 100 mérkőzés után 68-32 a győzelem-vereség mutatója, pontosan annyi, amennyi a Packers korábbi legendás irányítójának, Brett Favre-nak volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?