Elhalmozzák szajréval a bowl-játékosokat

2014.12.24. 17:29

Mivel ma van a karácsony, amit természetesen minden normális ember sörrel a kezében a tévé előtt tölt, hisz ma is vannak meccsek, (jelesül: a Hawaii Bowl, a Fresno State és a Rice, illetve a Bahama Bowl a Western Kentucky és a Central Michigan részvételével), mi sem lenne ideálisabb téma, mint megemlékezni arról, hogy milyen úri cuccokat kapnak a rangosabb bowl-meccseken részt vevő játékosok. Az ilyen kupameccseken ugyanis komoly szponzori háttér is van – nem véletlenül pofátlankodnak bele a legnagyobb támogatók még az adott bowl nevébe is, hogy aztán olyan, európai szemmel idiótaságok jöjjenek létre, hogyaszongya: Tositos Fiesta Bowl, és hasonlók –, és nemcsak pár bőröndnyi dollárral támogatják meg a meccseket, hogy aztán felbecsülhetetlen értékű reklámidőt kapjanak érte cserébe, hanem a játékosoknak is kedveskednek néhány aprósággal. Ami a legtöbb meccsen amúgy tényleg apróság: baseballsapka, póló, napszemüveg, hátizsák meg egyebek, de néhány bowlon igazán úri ajándékokat kapnak a srácok. Idén a legkirályabb szajrékat a következő meccsekről lehet hazavinni: 

A Military Bowlon a Virginia Tech Hokies és a Cincinnatti Bearcats játszik december 27-én, a játékosok pedig egy Xbox One konzolt, egy Under Armour hátizsákot, egy kötött sapkát, meg egy Mighty Boom Ball hangszórót kapnak. Utóbbi elég ügyes cuccnak néz ki: egy telefonra applikálható kis hangszóróról van szó, ami egy-egy tárgyra téve, annak rezonanciáját felhasználva a méretéhez képest elég bődületes hangerőre képes, így még durvábban lehet csapatni a cigányhifit hazafelé a buszban. Így néz ki: 

Holiday Bowl, a Russell Athletic Bowl és a BWW Citrus Bowl nem túl kreatív, de annál értékesebb ajándékkal kedveskedik a résztvevőknek: a játékosok ugyanis, a kupameccs hivatalos merchandise-darabjain (póló, sapka, egyebek), nemes egyszerűséggel 450 dollár körüli Best Buy vásárlási utalványt kapnak. A Best Buy franchise-ban a szartól a repülőig kábé mindent lehet kapni, ráadásul elég jó áron, úgyhogy pár száz dolcsival a zsebben komoly aratást lehet végezni: a meccseken résztvevő csapatok játékosainak (konkrétabban: Holiday Bowl: december 27, Nebraska és USC, Russell Athletic Bowl: december 29, Clemson és Oklahoma, illetve Citrus Bowl: szintén december 29., Minnesota, Mizzou) valószínűleg elég elnöki karácsonyuk lesz, függetlenül a végeredménytől. 

goprohero4.jpg

A Quick Lane Bowl (december 26., Rutgers és North Carolina) szintén Best Buy utalvánnyal támad, ámde csak 250 dollár értékben, emellé pedig egy-egy Sony fülhallgatót, focilabdát, ilyen-olyan apróbb merchandise-cuccokat, illetve egy-egy egyedi Fathead falmatricát kapnak a csapatok tagjai. A Valero Alamo Bowl (január 2, Kansas és UCLA) résztvevői viszont valószínűleg visonganak örömükben, ugyanis itt a topszajré 2014 slágerterméke: egy GoPro Hero4 kamera 32 gigás memóriakártyával, ami itthon bőven százezer forint fölött van, de odakint is karcolja az ára a négyszáz dolcsit: ezen felül pedig egy Fossil karórát, egy Oakley hátizsákot, egy Schutt minisisakot kapnak. Végezetül a playoff-meccsektől eltekintve legrangosabbnak számító Chick-fil-A Peach Bowl (december 31., este hat: a buli előtt kötelező program, hiszen a TCU és az Ole Miss játszik egymással) a hírnevéhez méltóan nem kispályázik, hiszen itt egy 300 dolláros Vanilia Visa ajándékkártya, egy Chick-fil-A-ajándékkártya (ez amúgy egy olyasfajta gyorsétterem, mint a Kentucky Fried Chicken, és aki streamen nézi a meccseket, már biztos találkozott a kurvára idegesítő, leginkább beszélő teheneket szerepeltető reklámjaikkal), egy Fossil karóra és egy focilabda mellett még hazavihetnek egy Apple TV-t is. Mit is mondhatnánk, azon kívül, hogy ez maga a nagybetűs SWAG?


appletv.jpg  • Hírek
  • Hírek