Az utolsó másodpercben megcsinálták a csodát, de még nem volt vége

2014.12.25. 10:35

Nem ígérkezett különösebben érdekes meccsnek a december 24-én lejátszott Bahamas Bowl az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban, a résztvevő Central Michigan és a Western Kentucky sem kiemelkedő csapat. 

Az utolsó negyedig úgy nézett ki, hogy sima lesz a vége, a kentucky-i csapat elment 49-14-re, és még akkor sem izgult senki, amikor a michiganiek előbb 49-21-re, majd 49-28-ra jöttek fel. Aztán az utolsó három percben őrült dolgok történtek: a Central Michigan játékosok gyorsan berámolták két még touchdownt, úgyhogy hirtelen 49-42 lett az állás. Ám a végén már csak egy másodpercük maradt az órán, ilyenkor szokta az irányító előredobni a labdát, hátha történik valami.

Történt is. Cooper Rush 48 yardos passzát lekapta az egyik csapattársa, lerázott magáról néhány védőt, majd elkezdődött a rögbis passzolgatás, ilyenkor ugye párhuzamosan és hátrafelé bármennyit lehet passzolni. Így került a labda végül Titus Davishez, aki előtt megnyílt a terület, és a  bepasszírozta valahogy a labdát az endzone-ba. 

Central Michifan touchdown

A csodavisszatérés mindenki arra számított, hogy a Central Michigan berúgja az extra pontot, és mennek a csapatok a hosszabbításra, de annyira elkapta őket a lendület, hogy inkább megkockáztatták a kétpontos kísérletet, azaz endzone előtt egyetlen akciót vezethettek még a győzelemért.

Minden azonban nem sikerülhet, elbukták a próbálkozást, úgyhogy a Western Kentucky megmenekült, az év egyik legőrültebb meccsén ők nyerték a Bahamas Bowlt 49-48-ra.