Az utolsó másodpercben megcsinálták a csodát, de még nem volt vége

2014.12.25. 10:35

Nem ígérkezett különösebben érdekes meccsnek a december 24-én lejátszott Bahamas Bowl az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban, a résztvevő Central Michigan és a Western Kentucky sem kiemelkedő csapat. 

Az utolsó negyedig úgy nézett ki, hogy sima lesz a vége, a kentucky-i csapat elment 49-14-re, és még akkor sem izgult senki, amikor a michiganiek előbb 49-21-re, majd 49-28-ra jöttek fel. Aztán az utolsó három percben őrült dolgok történtek: a Central Michigan játékosok gyorsan berámolták két még touchdownt, úgyhogy hirtelen 49-42 lett az állás. Ám a végén már csak egy másodpercük maradt az órán, ilyenkor szokta az irányító előredobni a labdát, hátha történik valami.

Történt is. Cooper Rush 48 yardos passzát lekapta az egyik csapattársa, lerázott magáról néhány védőt, majd elkezdődött a rögbis passzolgatás, ilyenkor ugye párhuzamosan és hátrafelé bármennyit lehet passzolni. Így került a labda végül Titus Davishez, aki előtt megnyílt a terület, és a  bepasszírozta valahogy a labdát az endzone-ba. 

A csodavisszatérés mindenki arra számított, hogy a Central Michigan berúgja az extra pontot, és mennek a csapatok a hosszabbításra, de annyira elkapta őket a lendület, hogy inkább megkockáztatták a kétpontos kísérletet, azaz endzone előtt egyetlen akciót vezethettek még a győzelemért.

Minden azonban nem sikerülhet, elbukták a próbálkozást, úgyhogy a Western Kentucky megmenekült, az év egyik legőrültebb meccsén ők nyerték a Bahamas Bowlt 49-48-ra. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?