Lábinterceptionnel indult az NFL-rájátszás

2015.01.04. 06:09

Két meglehetősen sima győzelemmel indult az NFL 2014-15-ös rájátszása, az egyiken hazai, a másikon vendég győzelemmel, utóbbival viszont már el is dőlt, hogy jövő héten kivel játszik a New England Patriots az AFC-ben.

Merthogy a Baltimore Ravens idegenben verte a Pittsburgh Steelerst, méghozzá nem is akárhogy. Az ősi riválisok meccsén a Ravens-védő Terrell Suggs fantasztikus napot fogott ki, pokolian megnehezítette a hazai irányító, Ben Roethlisberger dolgát – bár hivatalosan csak hat tackle-t és egy interceptiont hozott össze, de szinte minden akcióban volt egy olyan játék, amikor miatta nem tudott jól passzolni a Steelers-QB.

Emellett pedig az az interceptionje elég látványosra sikerült, hiszen estében, mindössze a két térdével sikerült megszereznie a labdát.

A labdaszerzés előtt a Baltimore 8 ponttal vezetett a negyedik negyedben, a Steelers pont az egyenlítésért ment, de az interceptionnek, illetve a rögtön a következő játék során összehozott Joe Flacco-Crockett Gillmore TD-passznak köszönhetően a vendégek újra elhúztak, majd meg is nyerték a meccset.

Roethlisbergerék egyébként nem fogtak ki valami jó napot, a hazai irányító kétszer adta el a labdát, emellett volt egy fumble-jük is, a Ravens védelme három és fél negyeden át lényegében megállította őket, pedig legutóbb 44 pontot kaptak a Steelerstől Pittsburghben.

A Ravens a 30-17-es győzelemmel ott van a legjobb nyolc között, de jövő hétvégén az első helyen kiemelt New England Patriotshoz kell utazniuk (a másik kiemelt Denver Broncos a vasárnapi Colts-Bengals győztesével játszik majd). Ráadásul ez volt a 10. idegenbeli győzelmük a rájátszásban 2000 óta, ez pedig több, mint amennyit 1940 óta bármely más csapat össze tudott hozni idegenben.

A korábbi meccsen az NFC-ben nem dőlt még el a jövő heti párosítás, de az mindenképp bebizonyosodott, hogy a negyedik számú irányítóval nem sokra megy egy csapat a rájátszásban. Ezt az Arizona Cardinals mutatta be, amely Ryan Lindley vezetésével minden idők leggyengébb teljesítményét hozta össze a playoffban, hiszen a négy negyed alatt csak 77 támadó yardot sikerült szerezniük.

Az utolsó play előtt 97 yardjuk volt, ami nem sokkal jobb, de a végén egy elkeseredett játékkal további húszat vesztettek, hogy biztos legyen a rekord. A mérkőzésen, melyet a Carolina Panthers nyert 27-16-ra, összesen hat labdavesztés volt, 3-3 mindkét oldalon. Cam Newton egy, Ryan Lindley két interceptiont dobott, volt 1-1 fumble a két speciális csapatnál, mindenki igyekezett hozzátenni valamit a gyenge játékhoz, de az esőben rengeteg elejtett labda is volt.

A Carolina ellenfele majd holnap dől el, ez a Detroit Lions-Dallas Cowboys mérkőzés eredményétől függ – ha előbbi nyer, a Panthers megy a Green Bay Packerhöz, ha utóbbi, akkor a Carolina a Seattle Seahawksszal találkozik.

NFL Wild Card, szombati játéknap
Arizona Cardinals-Carolina Panthers 16-27
Baltimore Ravens-Pittsburgh Steelers 30-17