Depresszió, öngyilkos gondolatok: hibájára ráment az NFL-bíró élete

2015.01.14. 13:42

Még a 2012-es szezonban nagy botrányok voltak abból, hogy az NFL-ben tartalékjátékvezetőket alkalmaztak, mert a nagy nevek sztrájkba léptek: a liga kénytelen volt olyan bírókat küldeni a meccsekre, akiknek nem nagyon volt NFL-es tapasztalatuk.

Ebből lett a legendás hiba, amikor egy főműsoridős Green Bay Packers-Seattle Seahawks-meccs végén Lance Easley megadott egy touchdownt, miközben a másik játékvezető interceptiont ítélt. A TD-vel a Seahawks megnyerte a mérkőzést, az esetből botrány lett.  

Green Bay Packers @ Seattle Seahawks 9/24/12 - Worst call in NFL History

Most kiderült, hogy a nagyot hibázó Lance Easley bíró azóta betegeskedik, egyszerűen nem tudta feldolgozni a hibáját és a támadásokat. Az 55 éves Easleynek pánikrohamai voltak, depressziós, öngyilkosságra gondol. 

"Próbálom összeszedni magam, az életemet, mert úgy éreztem magam, mintha egy temetésen lennék. Nem akartam többé élni, utáltam, hogy csak ez járt a fejemben" - mondta.

A bírót nemcsak a média, a szurkolók és a játékosok támadták, de még azon a meccsen dolgozó játékvezetői csapata is ellene fordult. A drukkerek többször meg is fenyegették, ezektől sokallt be teljesen. Azóta a házassága is tönkrement, és gyógyszereket kell szednie, civil munkáját sem tudta ellátni, addig egy bankban dolgozott, de lelkiállapota miatt ezt sem tudta folytatni.

"Nem leszek már többé ugyanaz az ember, tudom, hogy idővel kiheverem, viszont ehhez még idő kell" - jelentette ki.

Easley-t (jobbra) azóta kísérti a hibája
Easley-t (jobbra) azóta kísérti a hibája

A hétvégén az NFL-rájátszásban ismét találkozik a Green Bay Packers és a Seattle Seahawks a főcsoport-győzelemért és a Super Bowl-részvételért. Bejáratott, tapasztalt bírók vezetik.