Lehet a Patriots-Seahawksnál jobb Super Bowl?

2015.01.16. 12:45

Nem igazán van már ebből a négyesből olyan Super Bowl-kombináció, amit nem szeretnénk látni, de azért a négy lehetséges verzió egyáltalán nem egyenlő. Úgyhogy végig is vesszük gyorsan, hogy a négyből melyiket miért szeretnénk/nem szeretnénk – a sorrend szubjektív, de mellétettük, hogy a Bovadán péntek kora délután hogy álltak az oddsok az adott párosra, hogy felmérjük, Vegas mennyire látja izgalmasnak ezeket a meccseket.

4. Indianapolis Colts - Green Bay Packers (Green Bay -3)

Oké, már itt látszik, hogy ez már csak a válogatós énünk írása ez, mert egy Luck-Rodgers párharc miatt nem nagyon van okunk elégedetlenkedni.

Ezért imádnánk: Mert Luck 40 TD-vel vezette az idei rangsort, Rodgers pedig amellett, ebben a harmadik 38-cal, az MVP-cím legnagyobb esélyese, szóval két elég elit irányítóról beszélünk, de rajtuk kívül nem lenne igazán érdekes páros. Náluk viszont plusz dimenziót jelente a The Big Game, vagyis a Stanford-California Super Bowl-kiadása.

luckrodgers.jpg

Ez vele a bajunk (már amennyire): Rodgersnek sokkal komplettebb a csapata, és ez a többi támadójátékos mellett a védelemre is értendő. A Colts viszont Luckon él-hal, és egy ilyen súlyú meccset egyetlen emberre bízni általában nem kifizetődő. Viszont ha netán a Colts nyerne, elég jó sztori lenne abból, hogy az Indianapolisnak sikerült már aközben Super Bowlt nyernie, hogy Manning még a "fénykorát" élte Denverben, amivel be is igazolódna a Colts front office-ának egykori döntése.

3. Indianapolis Colts - Seattle Seahawks (Seattle -6,5)

Ezért imádnánk: Russell Wilsonnak már van egy Super Bowl-gyűrűje, és ha így folytatja a munkáját a Seahawks front office-a, akkor vélhetően bőven lesz még esélye arra, hogy továbbiakat nyerjen. Andrew Luck mellett még bőven nincs kész a Colts, de ha így is döntőbe jut, akkor a következő évtized legnagyobb párharcának első felvonását láthatjuk a két csapat között. Főleg, hogy ebben az esetben Luck egymás után verte Manninget és Bradyt, megnyitva az új korszakot az AFC-ben.

Pedig úgy volt, hogy a jövő nagy QB-csatája Luck és Robert Griffin III, vagyis a 2012-es draft első két pickje között lesz majd...

Ez vele a bajunk (már amennyire): Bármilyen meggyőző is volt a Colts a Broncos ellen, és bármilyen győzelmet is feltételezünk a Patriots elleni főcsoportdöntőben, a Seattle sokkal esélyesebbnek tűnne a Super Bowlban, ami olyan meccset hozhatna, mint a Denver tavalyi kiütése. Még úgy is, ha tavaly azért Luckéknak jól ment a Legion of Boom ellen. Látványosnak ez is látványos, de sok izgalom tavaly sem volt már a második negyedben sem. És a kiütés alatt nem az egy TD-os vegasi különbséget értjük.

2. New England Patriots - Green Bay Packers (New England -2,5)

A Brady-Rodgers párharc sem lenne rossz, és oké, hogy már láttuk egyszer a szezonban, de az nem semleges pályán és nem ekkora tétért ment.

Ezért imádnánk: Tom Brady és Bill Belichick elég ritkán kap ki egy csapattól kétszer egy szezonon belül, már csak emiatt megérné ezt figyelni, főleg úgy, hogy a jelenkor két legjobb QB-járól beszélhetünk (viszlát, Peyton). Addigra Rodgers is felépülne a mostani vádlisérüléséből, szóval a sántikálása sem rontaná a minőséget.

Ez vele a bajunk (már amennyire): Nincs benne a címvédő, márpedig ha a Seattle eljutna a döntőbe, muszáj lenne rájuk figyelnünk. Igen, ez nagyjából a legnagyobb gondunk, meg az, hogy ezt a meccset már láttuk egyszer...

1. New England Patriots-Seattle Seahawks (Seattle -3)

Ez nemcsak a legjobb, de a legvalószínűbb párharc is lenne, már ami az oddsok alapján látható. Mivel a Patriots 24-4 otthon az elmúlt 3 szezonban (3-1 a playoffban), a Seahawks pedig 25-2 (3-0), ezért jó eséllyel begyalogolnak a döntőbe. De ott mi lesz?

Ezért imádnánk: Tom Brady az egyetlen játékos a New England 2001-ben győztes csapatából (Bill Belichick pedig az egyetlen, aki már akkor is ott volt az edzői stábban). 14 évvel azután mehetne a negyedik címéért, hogy megnyerte az elsőt, ami hihetetlen eredmény lenne, mindezt ráadásul a címvédő Seahawks ellen.

patriots-seahawks-football.jpg

Ha Bradyék nyernének, az irányító beérni Terry Bradshaw-t és gyerekkori példaképét, Joe Montanát, mint az egyedüli irányítókat, akik eddig 4-et tudtak nyerni (a rekord 5-tel a védő Charles Haley-é), míg ha Wilson és csapata nyerne, pont a 2003-2004-es Patriots-győzelmek óta először lenne címvédés.

Plusz egy Belichick-Pete Carroll (pont BB elődje...) párharc a Super Bowlban igazi kincs lenne, mint ahogy a 2012-es "You mad, bro?" alapszakaszi meccs is az volt. Főleg ott, ahol a Giants elrontotta a 19-0-s szezonjukat.

Ez vele a bajunk (már amennyire): Az ég világon semmi, ennél tökéletesebb dolgot ki sem lehetne találni.