Rá fogják húzni a vizes lepedőt a Patriotsra

2015.01.22. 09:39

Újabb nap telt el a Deflategate néven elhíresült labdabotrányban, összeszedjük, mi derült ki az este folyamán a Patriots csalásával kapcsolatban.

  • Az már biztos, hogy 11 patriotsos labda 2 PSI-vel volt a határérték alatt, de a 12. sem volt rendesen felfújva, csak azt nem eresztették le annyira, mint a többit. Ezt egy korábbi bíró, Gerry Austin árulta el az ESPN-nek, mint ahogy azt is, hogy a Colts labdáit is megnézték a szünetben, azok pedig rendben voltak.
  • Az ESPN Sports Radio 810 szerint, ami Kansas Cityben sugároz, ezeket mind felfújták a szünetben, majd a meccs végén újra letesztelték őket, ugyanakkor a bostoni WEEI rádió úgy értesült, hogy a félidőben kicserélték a 12 játéklabdát, így a második félidőben a tartalékokkal játszottak. Hivatalos verzió még nincs ezügyben.
  • A Fox Sports-os Jay Glazer vetette fel, hogy állítólag a Baltimore Ravens előre figyelmeztette a Coltsot, figyeljenek a labdára, sőt, maga az NFL is tervezte, hogy a félidőben megvizsgáltatja a meccslabdákat, vagyis ha nem szólt volt az interceptiont jegyző D'Qwell Jackson, akkor is megtörtént volna.
  • Az is felröppent, hogy a Colts már az alapszakaszi meccsen is gyanakodott arra, hogy valamit trükközött a Patriots. Akkor Mike Adamsnek volt két interceptionje, neki is így tűnt fel, hogy puhább a labda, mint kéne. A Colts jelentette is a dolgot az NFL-nek.
  • A Senior Bowlon tartózkodó csapatvezetők állítólag arról beszéltek, hogy az NFL egy második körös draftjogot venne el a Patriotstól, persze ezt nem erősítette meg senki. A SpyGate-ért anno egy első köröset vesztettek, legutóbb a Saints kapott draftkörös büntetést, a 2012-es és 2013-as második körösüket vették el tőlük.

Magyar idő szerint 15.30-tól lesz Bill Belichick sajtótájékoztatója, de garantálható, hogy csak annyit mond majd, mindenben együttműködnek az NFL-lel, a vizsgálat zajlik, nem mondhat semmit, és egyébként az NFL-t kérdezzék, mert ő Seattle Seahawks elleni készüléssel van elfoglalva.

461910968.jpg

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?