Rá fogják húzni a vizes lepedőt a Patriotsra

2015.01.22. 09:39

Újabb nap telt el a Deflategate néven elhíresült labdabotrányban, összeszedjük, mi derült ki az este folyamán a Patriots csalásával kapcsolatban.

  • Az már biztos, hogy 11 patriotsos labda 2 PSI-vel volt a határérték alatt, de a 12. sem volt rendesen felfújva, csak azt nem eresztették le annyira, mint a többit. Ezt egy korábbi bíró, Gerry Austin árulta el az ESPN-nek, mint ahogy azt is, hogy a Colts labdáit is megnézték a szünetben, azok pedig rendben voltak.
  • Az ESPN Sports Radio 810 szerint, ami Kansas Cityben sugároz, ezeket mind felfújták a szünetben, majd a meccs végén újra letesztelték őket, ugyanakkor a bostoni WEEI rádió úgy értesült, hogy a félidőben kicserélték a 12 játéklabdát, így a második félidőben a tartalékokkal játszottak. Hivatalos verzió még nincs ezügyben.
  • A Fox Sports-os Jay Glazer vetette fel, hogy állítólag a Baltimore Ravens előre figyelmeztette a Coltsot, figyeljenek a labdára, sőt, maga az NFL is tervezte, hogy a félidőben megvizsgáltatja a meccslabdákat, vagyis ha nem szólt volt az interceptiont jegyző D'Qwell Jackson, akkor is megtörtént volna.
  • Az is felröppent, hogy a Colts már az alapszakaszi meccsen is gyanakodott arra, hogy valamit trükközött a Patriots. Akkor Mike Adamsnek volt két interceptionje, neki is így tűnt fel, hogy puhább a labda, mint kéne. A Colts jelentette is a dolgot az NFL-nek.
  • A Senior Bowlon tartózkodó csapatvezetők állítólag arról beszéltek, hogy az NFL egy második körös draftjogot venne el a Patriotstól, persze ezt nem erősítette meg senki. A SpyGate-ért anno egy első köröset vesztettek, legutóbb a Saints kapott draftkörös büntetést, a 2012-es és 2013-as második körösüket vették el tőlük.

Magyar idő szerint 15.30-tól lesz Bill Belichick sajtótájékoztatója, de garantálható, hogy csak annyit mond majd, mindenben együttműködnek az NFL-lel, a vizsgálat zajlik, nem mondhat semmit, és egyébként az NFL-t kérdezzék, mert ő Seattle Seahawks elleni készüléssel van elfoglalva.

461910968.jpg