Egy vécében oldódik meg az év NFL-botránya

2015.01.27. 08:57

Két zsáknyi labdával tűnt el a New England Patriots stadionjának egyik vécéjében az a labdaszedő, akinek valószínűleg a nyakába varrják majd az év NFL-botrányát.

Korábban azzal vádolták meg a Patriotsot, hogy a Super Bowl-részvételről döntő Indianapolis Colts elleni konferenciadöntőn leeresztett labdákkal trükköztek. Az NFL-nél több napnyi nyomozás után jutottak el a kellékeshez, ellene állítólag videóbizonyítékok is vannak.

A hírek szerint a felvételen az látható, hogy a labdákért felelős férfi nagyjából kilencven másodpercre bemegy a vécébe, azt persze senki nem tudja, hogy mit csinált valójában, de a gyanú szerint ott eresztette le a bírók által már ellenőrzött labdákat. Az egészet a New England Patriotsnál fedezték fel, amikor visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, ők értesítették az NFL-t. 

Most már csak az a kérdés, hogy kilencven másodperc elég-e arra, hogy valaki leeresszen tizenkét labdát, igaz, a legújabb hírek szerint olyan jelentős nyomáskülönbség nem volt a labdákban a bírók által leellenőrzött állapothoz képest. Azt sem árt majd tisztázni, hogy Tom Brady irányító vagy Bill Belichick edző tudott-e a kellékes magánakciójáról. 

Hogy még jobb legyen a Super Bowl felvezetése, a New England Patriots tulajdonosa beszólt az NFL-nek az elmúlt napokban történtek miatt. Robert Kraft szerint, ha bebizonyosodik, hogy semmi rosszat nem csináltak, akkor bocsánatkérést vár a ligától, mert a balhé miatt rengeteg megalapozatlan információ keringett, és többen nekiugrottak a Patriotsnak. 

Az idei Super Bowlt a New England Patriots és a címvédő Seattle Seahawks játssza majd hétfő hajnalban, Arizonában.