Négy hét alatt a parkolóból a Super Bowlba

2015.01.31. 18:50

A 27 éves Landon Cohen sosem volt igazán jó, vagy meghatározó játékos az NFL-ben, a 2014-es szezont is szerződés nélkül kezdte, miután augusztus végén nem fért be a Buffalo Bills végső keretébe. Így hazament a dél-karolinai Spartanburgba, ahol gyerekkori barátjával, Jeffrey Dawkinsszal közös vállalkozásuk van: kocsikat parkolnak.

„Jó kis kaland” - mondja az egészről Cohen, aki nyilván túloz, hiszen a normál hétköznapokból pár hét alatt a Super Bowlig jutni nagyjából egy álom beteljesülése, de kénytelen volt megszokni az elmúlt hét évben, hogy számára ez így megy.

2008-ban került a ligába, miután éppen csak, hogy elkelt a drafton: a Detroit Lions a hetedik kör 216. helyén választotta ki az Ohio egyetem védő falemberét, utána már csak 36 játékos kelt el, akik közül csak hét ragadt meg az NFL-ben mostanáig. Sok öröme nem is volt az első idényében, hiszen az NFL történetének egyetlen 0-16-tal záró csapatában játszott. 

Az elmúlt hét szezonban összesen 11-szer váltott csapatot, volt olyan, ahonnan egy nap után kellett mennie. 2010-ben és 2011-ben megfordult a mostani ellenfél New England Patriotsnál is, két rövidke időszak alatt három meccset játszott, nem alkotott maradandót, közben pedig megfordult a Seattle-nél is, de velük nem lépett pályára.

Akkor már  a mostani vezetőedző, Pete Carroll irányította a Seahawksot, aki nagyon aktív játékosként emlékszik vissza Cohenre, akit azóta is figyeltek, de csak most jött el az idő, hogy a csapatba is beférjen. A keretben már bent van a 185 centis, 136 kilós falember, aki nevetve mesélte a Yahoo Sportsnak, hogy bizony van olyan kocsi, amit nem tud leparkolni, mert a mérete miatt egyszerűen nem tud beszállni.

„Ha parkolgatok, akkor azt csinálom, amikor pedig önkéntes vagyok, akkor azt. Bármibe fogok, 100 százalékot adom bele, sosincs olyan, hogy félig az NFL-ről álmodozom.” Most pedig az NFL az első, hiszen ki tudja, mikor és kitől kap majd újabb lehetőséget.

A Seattle január 5-én, késő este hívta, miután kiderült, hogy az alapszakasz zárómeccsén megsérült Jordan Hill vádlija nem jön rendben a rájátszásra. Cohen a telefon után másnap már Seattle-ben is volt. A Carolina Panthers ellen január 10-én még nem játszott, az NFC főcsoportdöntőn viszont már pályán volt a Green Bay Packers ellen. Igaz, hogy csak 14 játékban volt benne, de abból kétszer a gólvonalon állították meg Aaron Rodgerséket, akit később majdnem sackelt is.

A Super Bowlban pedig még nagyobb szerephez juthat, hiszen a patriotsos LeGarrette Blount és a futójáték megállítása elsősorban a védőfal feladata lesz.

A Super Bowl hétfőn 0.30-kor kezdődik, az Indexen online követheti majd. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?