Egy rejtélyes videó miatt megint óriási botrány lehet az NFL-ben

2015.02.26. 15:18

A családon belüli erőszakok miatt botrányos NFL-szezon után újabb nagy balhé elé nézhet az amerikaifutball-bajnokság, különösen a Dallas Cowboys és sztárelkapója, Dez Bryant.

Néhány hete kezdett el keringeni a hír, hogy van egy titokzatos felvétel, és ezen olyan dolgok láthatók, melyek biztosan véget vethetnek az NFL-játékos karrierjének. Állítólag ötször rosszabb, mint a menyasszonyát eszméletlenre ütő Ray Rice esete. Rice-t azóta kivágtak a Baltimore Ravenstől, és az ügy hanyag kezelése miatt egy ideig a ligát irányító Roger Goodellt is le akarták mondatni. 

Az állítólagos Bryant-felvétellel több amerikai újságot és sportblogot megkerestek a napokban, egyesek szerint az NFL-es egykori barátaié a videó, és annak fogják odaadni, aki a legtöbbet adja érte. Bonyolítja a történetet, hogy a Dallas Cowboys egy ideje tudhatott a bajról. 

Kapcsolódhat, hogy az NFL Network egyik újságírója a napokban megpróbált kikérni néhány információit egy 2011 júliusi esetről, amikor Bryant nevére bejegyzett autó miatt rendőrt kellett hívni egy Walmartnál, de nem minden adatot adhattak ki neki. Akkor nem történt letartóztatás, minden érintett szabadon távozhatott. Persze nem biztos, hogy ennek köze van a titokzatos felvételhez, inkább úgy tűnik, hogy Dez Bryant a nevére bejegyzett autók miatt került képbe. Mindenesetre a helyszínen az történt a jelentés szerint, hogy egy nőt egy járműből a másikba vonszoltak át. 

Az egyik legismertebb amerikaifutball-újságíró, Adam Schefter is megszólalt az ügyben, szerinte létezik a titokzatos videó, és szeptember óta dolgozik a sztorin.

Dez Bryant
Dez Bryant

Bryant is tett utalást arra, hogy lehet valami, mert szerda este posztolt twitterére egy üzenetet, melyben az állt, hogy a legjobb lenne, ha egy vágatlan műsorban elmondana mindent, mert szörnyen érzi magát, ha elárulják. Aztán percek múlva törölte a bejegyzést. 

Itt tart a történet most, de mivel rengeteg a kérdőjel az is lehet, hogy ez lesz az év kamuja. 

A Cowboys közben tárgyalásban áll Dez Bryanttel a szerződéshosszabbításról, de addig nem akarnak lépni, amíg ki nem derül, mekkora bajba kerülhet a játékosuk. Eddig is aggódtak amiatt, hogy elkapójuk milyen körökben mozog, ráadásul voltak már balhéi, többször mentek ki a rendőrök a házához. A klubnál ezért ügyeltek különösen arra, hogy minden rendben legyen vele, rövid pórázon tartották. 

Bryant főszereplője volt a Green Bay Packers elleni vitás mérkőzésnek a rájátszásban. Az utolsó percekben érvénytelenítették elkapását, ami a meccs fordulópontja is lehetett volna. A szabályoknak megfelelő ítélet született, de mivel a Cowboys kiesett, nagy vita volt belőle.