A Saints nagyobb szarban, mint valaha

2015.03.05. 16:08

Atlanta Falcons

Első pick: 1/8, cap space: 31,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 15

Dan Quinn kinevezésével nyomtak egy resetet Atlantában, erre viszont maximálisan szükség is volt, mert tavaly a 32. volt a védelmük. A Seattle korábbi DC-je talán megoldja a gondokat, de ez nem egy szezon alatt lesz meg.

Az offense még Steven Jackson elküldésével is oké, Matt Ryan be van biztosítva, Julio Jones is, bár utóbbinak idén már lejár a szerződése, úgyhogy lassan vele is tárgyalni kell. Jackson helyett mindenképp kell majd valaki, de a legfontosabb lépés először a pass rush megoldása lesz, mert a 22 sack egy szezonban siralmas volt tavaly, még a szabadügynökké váló Osi Umenyiorával a sorokban is.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ***

Carolina Panthers

Első pick: 1/25, cap space: 15,6 millió dollár, szabadügynökök száma: 16

Az már eldőlt, hogy hiába ejtették a családon belüli erőszakról szóló vádakat Greg Hardy ellen, a Panthers nem kér belőle. Ami a többit illeti, félig jól állnak, félig viszont nagyon nem. 3-8-1-ről úgy küzdötték be magukat a playoffba, hogy hét rookie volt a kezdőben, a jövő tehát papíron rendben, viszont a szezon végén lejár Cam Newton és Luke Kuechly szerződése is, és nem lehet elég korán gondolni a hosszabbításra egyikük esetében sem.

greg-hardy.jpg

Viszont csak 13 millió költhető pénzük van, de ez még mindig nagyságrendekkel több, mint amiből az elmúlt két évben kellett dolgozniuk. Charles Johnson (20), Cam Newton (14,7) és Ryan Kalil (11,8) szerződése is sokat foglal a capből, de mindegyikükkel leülhetnek tárgyalni, hogy hosszabbítsanak és/vagy átszervezzenek, amivel egy kis levegőhöz jutnának.

Kalvin Benjamin mellé viszont kellene még egy jó elkapó, hogy az offense kiteljesedjen, és DeAngelo Williamset is pótolni kell majd.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *

New Orleans Saints

Első pick: 1/13, cap space: -15,9 millió dollár, szabadügynökök száma: 13

Ezzel a véleménnyel nem biztos, hogy népszerű leszek, de ideje elgondolkodni azon, hogy mi van, ha a Saints mindig is csak egy középszerű csapat volt egy kiváló irányítóval, aminek összejött egy Super Bowl...

A védelem borzasztó volt, alig volt pass rush, de a secondary sem tett ki magáért. A center Jonathan Goodwin vélhetően elmegy és Mark Ingram maradása sem biztos. És ez még a legkisebb gondjuk, mert hogy jelenleg bő 20 millióval vannak a salary cap fölött, vagyis pár szerződést még fel kell bontaniuk/át kell írniuk, hogy bármi történhessen. Mindezt azért, hogy tavaly nyáron egy kicsit all-in jellegű évre nevezzenek, amiből aztán a világon semmi nem lett.

A legtöbb pénzt Drew Brees (26,4), Junior Galette (15,45), Jimmy Graham (11) és Jahri Evans (11) foglalják, de rajtuk kívül még három játékos van 9 milliós cap hit fölött, van tehát kivel egyezkedni, vagy épp kit kivágni az eredményes folytatás reményében. Jairus Byrd már beleegyezett az átszervezésbe, Pierre Thomast elküldték, 

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: (nem lemaradt a csillag, csak egyelőre semmit nem látok abból, mit akarnának és hogy)

6482479_g.jpg

Tampa Bay Buccaneers

Első pick: 1/1, cap space: 29,5 millió dollár, szabadügynökök száma: 17

Indulhat a WinstonMania Tampában, legalábbis minden jel arra mutat, hogy az FSU QB-ját viszik a drafton. Sőt, még az is lehet, hogy már előre megegyeznek vele, mint anno a Miami Jake Longgal, hiszen minek várni, senki nem fogja elhinni, hogy letrade-elnének.

Winston jól ellesz Mike Evansszel, de mondjuk nem ártana egy falat építeni előtte, mert elég jóhoz szokott a Florida State-en: az előző centere Super Bowlt nyert idén, a mostani az első kör végén vagy a második elején kelhet el, míg a Bucsnál kell az erősítés.

Ahogy a védelembe is, de ez egy 2-14-es csapatnál nem is meglepő. Adrian Clayborn és Da'Quan Bowers a jelek szerint nem tér vissza, szóval lesz kinek a helyére igazolni. És ha a 12,2 milliót foglaló Vincent Jacksonnal is kezdenek valamit, még többet költhetnek.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ***