Monster tavasz vár az Eaglesre

2015.03.08. 12:10

Dallas Cowboys

Első pick: 1/27, cap space: 4,4 millió dollár, szabadügynökök száma: 17

Dez Bryanten ott a tag, Doug Free marad, DeMarco Murray-vel meg tárgyalnak ezerrel a közös folytatásról, vagyis papíron jól állnak a dolgok Dallasban, csakhogy a védelemre is kéne kicsit figyelni, főként, hogy Anthony Spencer, Bruce Carter és Rolando McClain is szabadügynök innen.

dal_g_murray_1296x729.jpg

Pénzük nincs már olyan sok (ezen Romo segíthet), ezzel lehet a legnagyobb gond a védelem feltámasztásánál. Nyilván a kevés cap space-ből adódik, de szombaton egy nagy pletykában sem voltak benne, miközben a legjobb RB-ket már elkezdték körbeajnározni, így ha esetleg lemaradnak Murray-ről, könnyen lehet, hogy már Gore és Spiller is elkel. De még mindig ott lesz a draft.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *

New York Giants

Első pick: 1/9, cap space: 13,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 20

Elég jó helyről drafolnak, és mivel eszelősen nagy lyuk nincs a csapatban, az ilyen mindig igazi ajándék. Jason Pierre-Paul a franchise tag miatt marad, a legizgalmasabb elkapó évekig még náluk lesz, van tehát mire építeni.

Nem jó hír viszont, hogy sorban háromszor maradtak ki a rájátszásból, és a támadó falon is sokat kellene erősíteni, mert ez volt Eli Manning legnagyobb ellensége a szezonban. Az irányító is számíthat pár telefonra egyébként, mert 20 millió fölötti a cap hitje, és ha ebből ezt-azt átalakítanak, sokkal többet költhetnének tavasszal.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: **

Philadelphia Eagles

Első pick: 1/20, cap space: 45,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 12

Chip Kelly úgy döntött a szezon végén, hogy akkor ő most hatalmas játékos lesz tavasszal, és csinált magának hipphopp 45 millió dollárt. LeSean McCoy eltrade-elését persze sokáig megkérdőjelezik majd, de ebbe az offense-be nem kell egy csodás RB, elég 2-3 közepes is. Vinnék Frank Gore-t, de érthető módon CJ Spiller is a céltáblán. Jeremy Maclinnel még nem egyeztek meg, az elkapó 11 milliót kérne évente, az Eagles csak 9-et adna, de ez feloldható.

6a01348829760c970c01a5115cc661970c-800wi.jpg

A védelemre viszont ráférne az erősítés, így az sem meglepő, hogy Devin McCourty, Byron Maxwell és Jason Worilds is kiszemelt náluk, sőt, Maxwell esetében szombaton úgy hírlett, ők a tuti befutók.

Viszont ott a nagy pletyka, miszerint állat módon rámennek a drafton Marcus Mariotára. Állítólag a Jetscel már meg is egyeztek, hogy ha náluk még ott a QB, akkor csere, de nem árthat feljebb is tárgyalásokba kezdeni. Minden azért náluk sem rózsás, elküldték Cary Williamset és Trent Cole-t, őket meg nem árt majd pótolni.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *****

Washington Redskins

Első pick: 1/5, cap space: 24,9 millió dollár, szabadügynökök száma: 15

Brian Orakpo már biztosan nem tér vissza hozzájuk, ezt le is dumálták a védővel, így az új DC Joe Barry nem számol vele. Ez viszont a legkisebb gondjuk kb azok után, hogy egész szezonban csak szart lehetett hallani az öltözőből.

Az új koordinátor mellett új GM került a csapathoz, Scot McCloughan dolga viszont nagyon nehéz lesz, mert papírvékony a mostani keret az RG3 trade miatt, hiszen nem nagyon került minőségi fiatal mostanában a csapatba.

Ahhoz, hogy el tudjanak mozdulni, jó pár idős, sokat kereső embert ki kéne vágniuk, de ez nem egy nyár alatt megy majd. A TE Niles Paul marad, Ricky Jean-Francois is sokat segíthet majd, de csodát senki ne várjon a fővárosból.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ***