Eltüntetett egy dobozt a gyilkossággal vádolt NFL-es menyasszonya

2015.03.31. 09:58

Pénteken és hétfőn Shayanna Jenkins, a gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez menyasszonyának meghallgatásával folytatódott az NFL-játékos tárgyalása Bostonban.

Jenkins meghallgatása döntő fontosságú lehetett volna, korábban ugyanis teljes immunitást kapott az ügyészségtől tanúvallomásáért cserébe, ám sem pénteken, sem hétfőn nem mondott olyat, ami döntő fontosságú bizonyíték lehetne a gyilkossági tárgyaláson.

Pedig nem véletlenül kapott mentességet Hernandez menyasszonya: az ügyészség arra lett volna kíváncsi, mi volt abban a dobozban, amit a gyanújuk szerint a játékos kérésére tüntetett el házuk pincéjéből. Ez ugyan nem derült ki, de több fontos részletet megismertek Jenkins vallomásából még úgy is, hogy rengeteg általános vagy épp tágan értelmezhető választ adott:

  • A dobozt valóban kidobta a pincéből Hernandez kérésére, de mivel több másik doboz volt benne, azokba pedig nem nézett bele, nem tudja, mi volt benne. Azt viszont elárulta, hogy marihuánaszaga volt a doboznak, arra viszont nem emlékszik, hogy pontosan melyik kukába dobhatta a dobozokat, amik nagyjából 12 kilót nyomtak.
  • Amikor Hernandez hazament az első rendőrségi kihallgatása után, és megkérdezte tőle, ő ölte-e meg Odin Lloydot, a vőlegénye nemmel felelt.
  • A figyelem középpontjába került egy furcsán megírt üzenet is, amiben a moziszoba, egy doboz, a pár gyermeke és egy összetört tévé is említésre kerül, de Jenkins tagadta, hogy egy szót is értett volna abból, amit Hernandez írt neki.
  • Jenkins elmondása szerint Hernandez az egyik konyhai fiókban tartott egy pisztolyt, de nem tudta megmondani, milyen típusú volt.
  • Jenkins nagyon eltávolodott testvérétől, akivel Odin Lloyd járt halála előtt.
  • Nem tudta biztosan megmondani, hogy tudott-e arról a lakásról, amit Hernandez bérelt, és ahol rengeteg fegyvert foglalt le a rendőrség.
  • Hernandez a 2013. júniusi letartóztatása előtt napi szinten füvezett, a füvet pedig a fodrásza hozta házhoz.
  • Ő is és Hernandez is ittas volt azon az estén, amikor Odin Lloydot meggyilkolták.
  • A gyilkosság másnapján Hernandez kérésére találkozott a másik vádlott Ernest Wallace-szal, akinek 500 dollárt adott.
  • 2014 áprilisára tervezték az esküvőjüket, amit az ügyészség nem engedélyezett számukra, de az is kiderült, hogy korábban egyszer már elhagyta Hernandezt, amiért az megcsalta őt.

Azt is hangsúlyozta, hogy soha semmiről nem kérdezte, miért kell megtennie, tehát miért dob ki egy dobozt, aminek nem ismeri a tartalmát, miért kellett a nagyjából 20 kilométerre levő Providence-be autóznia, hogy Hernandez vádlott-társának 500 dollárt adjon a gyilkosság másnapján, és az értelmezhetetlen üzenetről sem kérdezte soha vőlegényét.

Shayanna Jenkins meghallgatása eddig tartott, kedden már új tanúval folytatják a tárgyalást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport