Retteghetnek a védők: 185 kiló, és touchdownokat csinál

2015.04.08. 12:26
A falember LaQuan McGowan az előző idényben még csak trükkös játékban szerzett touchdownt. A Baylornál újragondolták, és átképezték.

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban bármi megtörténhet, ezt bizonyíthatja ősztől a Big 12 konferenciában szereplő Baylor óriása, LaQuan McGowan is, akit eddig falemberként játszattak, de azóta átképezték, hogy touchdownokat szerezhessen. 

Az egész úgy kezdődött, hogy a kétméteres, 185 kilós játékos a texasi egyetemi csapat Michigan State elleni bowl-meccsén touchdownt csinált, mindenki imádta, hogy ezt a Baylornál meghúzták.

De a Baylor edzői stábjának is tetszett a mutatvány, és a szezon után komolyabban kezdtek azzal foglalkozni, hogy mi lenne, ha McGowan több labdát kapna el a meccseken. Nyilván nem félelmetesen gyors, de nincs az a védő, aki ezt a testet könnyen megállítja. Úgyhogy nekiláttak átképezni tight endnek, és a csapat hétfőn megjelent tavaszi pozíciós rangsorában már fel sem tűnik falemberként. 

Azaz nagyon úgy fest, hogy az ősztől gyakrabban alkalmazzák majd blokkokra és passzok elkapására. Az átképzésben egy igazán komoly probléma volt, az edzői stáb folyton attól félt, hogy valaki megsérül az foglalkozásokon, miközben szerelni próbálja az óriást. 

A tavaszi első edzésen például a linebacker Grant Campbellnek volt gondja, megpróbálta olyan keményen leütközni, ahogyan csak tudja, ebből az lett, hogy Campbell egyszerűen elrepült.  

A csapat irányítói áradoztak róla, azt mondták, McGowannak nagy és puha kezei vannak, szinte mindent elkap, és akkora karja van, mint az ő lábuk. Elég megnézni az alábbi videót, hogy milyen könnyedén kapkodja le a labdákat edzésen, szinte eltűnik a kezében. 

LaQuan McGowan showing off his receiving skills during warm ups #SpringBU

A video posted by @bufootball on

Ha minden jól megy, akkor ő lesz a Baylor attrakciója az ősszel kezdődő bajnokságban, persze azzal ne számoljon senki, hogy az összes akciónál a pályán lesz.