Hernandeznek edzőtábor lesz a börtön

2015.04.22. 18:39

Aaron Hernandez életfogytiglant kapott Odin Lloyd meggyilkolása miatt az április 15-én véget ért perben, feltételesen sem szabadulhat, és az is kiderült, hogy a korábbi New England Patriots-játékos az állam legszigorúbban őrzött börtönében, a Souza-Baranowskiban tölti majd büntetését. 

Thomas Hodgson seriff látta el az amerikaifutballista felügyeletét az elmúlt másfél évben, ő az AP hírügynökségnek beszélt arról, Hernandez hogyan boldogulhat majd a börtönben. Szerinte nem lesz neki annyira nehéz, mivel bárkit képes manipulálni. 

Hodgson szerint Hernandez általában kedves és barátságos volt a börtönőrökkel, ezt arra használta, hogy extra szívességeket kérjen az őt őrzőktől, például több ételt, általában meg is kapta.

"Nem börtönként tekint a dologra, inkább edzőtáborként fogja fel. Valószínűleg sok mindent ki tud majd magának dumálni. Ha viszont nem kapja meg a tiszteletet a többiektől, abból nagy baj lehet" - mondta a seriff. 

Hernandeznek már eddig is voltak gondjai a megyei börtönben, egyszer halálosan megfenyegetett egy börtönőrt, egy rabtársát meg összeverte, állítólag azért, mert nem tisztelte. Hodgson hozzátette, a tight end a büntetés kihirdetését is méltósággal tűrte, nem akart az imidzsébe belerontani.  

A korábbi sportolóra még egy tárgyalás vár, ugyanis egy 2012-es bostoni kettős gyilkosságban is ő a gyanúsított.