Az NFL első embere idén is leégette magát a drafton

2015.05.01. 19:01 Módosítva: 2015.05.02. 00:42

Az NFL-t irányító Roger Goodellt továbbra is rühellik az amerikaifutball-szurkolók, évről-évre a draft az egyik legjobb bizonyíték erre. A csütörtök éjszakai első körben a komisszár jelentette be a csapatok választásait, akárhányszor felment a színpadra Chicagóban, a drukkerek őrjöngve fújolták. 

Ráadásul már a draftsztárok neve sem megy neki. Tegnap amikor a Titans által második helyen kiválasztott Marcus Mariotát jelentette be, az Oregon Heisman-győztes sztárját Mariotónak keresztelte át, de azért még rámeredt egyszer a kártyára, hogy jól mondta-e.

A draftkártyákra ugyanis ráírják, hogyan kell pontosan ejteni egy-egy játékos nevét, ezt bizonyítja a Falcons által elvitt Vic Beasley kártyája is, a neve alatt ott a fonetikus puska, hogy nehogy baj legyen.

Ez rendben is van, mert az olyan nevekkel, mint például Owamagbe Odighizuwa, elég sokan bajban lennének, de Mariota nevével van tele a sajtó hónapok óta.  És Goodellnek nem is ez volt az első ilyen kínos hibája, korábban a Patriots által elvitt Dont'a Hightowert Howtowerezte le.