Chip Kelly elárulta, mennyire jártak közel Mariotához

2015.05.02. 20:44

Az idei NFL-draft első fordulója előtt sokan várták azt, hogy a Philadelphia Eagles váratlan húzásokra képes edzője, Chip Kelly alaposan megkavarja a kártyákat, hogy feltradelje csapatát a második helyre, és elhozza az Oregon-irányító Marcus Mariotát. Végül nem így lett. 

A Titans ugyanis a második helyen ledraftolta Kelly korábbi egyetemi irányítóját, és amúgy is a fél világot kérték volna a második számú pickért. Az Eagles-edzőtől a draft szombati napján az NFL Network műsorában kérdezték meg, mégis mennyire jártak közel Mariota megszerzéséhez.

"Alaposan megvizsgáltuk ennek lehetőségét. De nem jártunk túl közel ahhoz, hogy megszerezzük. Túl magas volt az ár. Olyan volt a helyzet, mint amikor az ember lát egy elképesztően szép eladó házat, de amikor megtudja, hogy mennyibe kerül, inkább ki sem száll az autóból."

Kelly elmondta, a Titans helyében ő sem adta volna oda senkinek a második számú választást, mert az Oregon-quarterback Mariota kivételesen tehetséges játékos, aki egészen biztosan az NFL-ben is sikeres lesz. 

Egy másik irányítóról, Tim Tebow-ról is faggatták az Eagles-edzőt, aki többévnyi kihagyás után nemrég írt alá az Eagleshöz, de a pletykák szerint csak azért, hogy Sam Bradford sérülése alatt legyen egy emberük, aki labdákat dobál a felkészülés során. Kelly erről annyit mondott, hogy Tebow azért jött, hogy a pozícióért harcoljon, nem azért szerezték meg, hogy edzéskellék legyen.