Egy óráig tartott a 3. helyen draftolt játékos szezonja

2015.05.09. 08:57

A Jacksonville Jaguars az első kör harmadik helyén draftolta Dante Fowler Jr.-t, aki a csapat pénteki mini campjének első edzésén olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy az egész szezonra kidőlt. De nem ő volt az egyetlen, aki nehezen bírta az első napot. 

A Florida Gatorstől érkezett defensive end lába akkor bicsaklott meg, amikor Watts Dantzlert próbálta megkerülni. Elég rosszul nézett ki már a videón is: Fowler felordított, majd a lábához kapott. Egy órája ment az edzés. 

Lesegítették a pályáról, és nem sokkal később a vizsgálatokon kiderült, hogy térdszalag-szakadást szenvedett, ezzel az egész szezonjának lőttek. Ráadásul még az újoncszerződését sem írta alá a Jaguarsszal. 

A csapatnál nagyon sokat vártak tőle már az első idényben, és az edzésbe is elképesztő intenzitással ugrott bele a hírek szerint. És ebből lett a baj. Fowler az egyetemi karrierje alatt megúszta a komoly sérüléseket, de a profik között első szezonja a felépülésről fog szólni.

Baj volt a Falcons edzőtáborának első napján is, de szerencsére nem ekkora. Terrell Floyd, aki draftolatlan játékosként írt alá az atlantaiakhoz, a mentőben kötött ki az első edzés után, ugyanis elég rendesen kiszáradt, és a csapat edzője szerint elővigyázatosságból kellett kórházba vinni. A korábbi Louisville-safety szédülésre panaszkodott.

De bajban volt Randy Gregory is, akit a második körben draftolt le a Dallas Cowboys. A defensive end azért csúszott ki az elsőből, mert fűvel megbukott a combine-on, és ez sok csapatot elriasztott. Gregoryt le kellett támogatni a pályáról az első edzésen, őt is a meleg viselte meg. A harmadik körben draftolt falember, Chaz Green és a szintén újonc Lucky Whitehead és Deontay Greenberry is orvosi ellátásra szorult az edzőtábor első napján. 

Volt szerencsére olyan is, aki az első napon nagyot robbantott. A Vikings-edző Mike Zimmer szerint a tizenegyedik helyen Trae Waynes cornerjük olyan gyorsan felvette a tempót, hogy nem is látott még ilyet korábban. 

Szegény Dante Fowler Jr. szezonjának lőttek :((

Posted by 120 yard on 2015. május 8.