Felrobbant az NFL Brady büntetése miatt

2015.05.12. 08:45

Sok NFL-játékos állt ki Tom Brady mellett, miután a liga négy meccsre eltiltotta a Patriots irányítóját, és a csapatot megbüntette egymillió dollárra, valamint draftjogokat vett el tőlük a labdabotrányös ügy lezárásaként. 

  • A Cleveland Browns-safety Donte Whitner együttérzett Tom Bradyvel, azt írta twitterén, hogy nagyon jól tudja, milyen keményen dolgozó játékos az irányító, és bizonyára nagyon rosszul érintette a büntetés.
  • A New York Giants puntere, Steve Weatherford már inkább az NFL-t csesztette, szerinte abszurd, nevetséges döntést hozott a liga, Bradyvel úgy bántak el, mintha szteroidhasználatért büntették volna, de Jake Ballard, korábbi Cardinals- és Patriots-tight end is a szteroidos hasonlatot hozta.
  • A legendás elkapó, Jerry Rice együttérzését fejezte ki Bradynek és a Patriotsnak, és megjegyezte, hogy az irányító milyen fantasztikus játékos, mert négy Super Bowlt nyert. 
  • A Giants-linebacker Jameel McClaint is elszomorította a liga döntése, nem számított arra, hogy négymeccses eltiltást kap Brady, a Patriotsot pedig egymillió dollárra büntetik.
  • A Pats-futójátékos LeGarrette Blount is úgy gondolta, hogy egészen röhejes döntést hozott az NFL, és minden szurkolót arra kért, hogy egy emberként tiltakozzanak. A csapat defensive endje, Chandler Jones és a linebacker Dont'a Hightower csak dühös emotikonokkal tiltakozott. Patrick Chung safety csak kibaszott nevetségesnek nevezte a büntetést. 
  • Matt Overton, a botrányt kirobbantó Indianapolis Colts long snappere már október 18-ra gondolt, Brady eltiltása addigra jár le, és léphet pályára pont a Colts ellen: "Október 18. nem semmi nap lesz Indyben.

Ugyanakkor voltak olyanok, akik üdvözölték az NFL döntését.

  • Patrick Peterson Cardinals-safety korábban azt mondta, Brady nem tisztelte a játék szabályait, most úgy véleményezte a történteket, hogy az NFL jó döntést hozott.
  • Phillip Buchanon nyolc évet töltött a ligában cornerként, szerinte a Patriots rendszeres szabálysértő, csak ezzel tudnak bajnoki címeket nyerni. Hozzátette azt is, hogy az egymilliós büntetés és a draftjogok megvonása semmiség, mert a bajnoki címüket megtarthatták.
  • Darnell Dockett, a 49ers defensive endje ironikusan megjegyezte, csak szeretni lehet a Patriotsot, amely mindent megtesz a bajnoki címért.
  • A New York Jets tulajdonosának felesége örömködve posztolta közösségi oldalára a Patriots büntetéséről szóló hírt, majd nem sokkal később törölte a bejegyzést.

A szurkolók közben gyűjtést is indítottak az egymillió dolláros büntetés miatt. Azzal ők is tisztában vannak, hogy ennyi pénz úgysem jön majd össze, inkább demonstrálni akarják, hogy mennyire nem értenek egyet a liga döntésével. 

Aktív játékosok és legendák támogatták Bradyt, de volt, aki kihasználta az alkalmat, hogy rúgjon egyet bele.

Posted by 120 yard on 2015. május 11.