Irányítót igazolt a Patriots az eltiltott Brady helyére

2015.06.12. 09:50

Elkezdett komolyan készülni a címvédő New England Patriots arra a lehetőségre, hogy az irányító Tom Brady valóban kihagyja a szezon elejét eltiltása miatt. Legalábbis erre utal az, hogy előbb próbajátékra hívták szerdán Aaron Rodgers korábbi csereirányítóját, Matt Flynnt, akivel aztán csütörtökön szerződést is kötöttek.

A jelenleg 29 éves Flynn (június 20-án lesz 30) 2008-ban került az NFL-be, három éven át Aaron Rodgers cseréje volt a Green Bay Packersnél, majd rövid idő alatt alatt a Seattle Seahawks, az Oakland Raiders és a Buffalo Bills csapatainál is megfordult, hogy az előző szezonra visszatérjen a Packershöz.

Annak ellenére, hogy Flynn nem számító első számú irányítónak, viszonylag komoly tapasztalattal rendelkezik, 8 év alatt 51 meccsen játszott, ebből 7-en kezdett, karrierje során először pont a Patriots ellen. 2013-ban négy meccsen is helyettesítette az akkor sérült Rodgerst, a számai sem voltak rosszak, és az, hogy beugróként 17 touchdownja és 11 interceptionje van, azt mutatja, hogy ha kell, meg tudja állni a helyét, igaz, sem Oaklandben, sem a Billsnél nem tudott élni a kapott lehetőséggel.

Flynn neve már korábban is felmerült, amikor kiderült Brady négymeccses eltiltása, mi is őt jelöltük meg a legvalószínűbb célpontnak, akire lecsaphat a Patriots, már csak azért is, mert ő maradt a legnagyobb rutinnal rendelkező szabadügynök irányító a piacon. Bradyt a labdaleeresztési botrány miatt tiltotta el az NFL a szezon első négy meccsére, de ez még változhat, a fellebbezési meghallgatása ugyanis csak június 23-án lesz.

A Patriots, hogy helyet csináljon a 90 fős rosteren Flynnek, egy másik irányítót, Garrett Gilbertet tette ki a csapatból. Így Tom Brady és a frissen igazolt Flynn mellett a 2014-ben drafolt Jimmy Garoppolo bevethető náluk irányítóposzton. Garoppolótól sokat várnak New Englandben, de Flynn szerződtetése azt mutathatja, nem biztos, hogy rá merik bízni a csapatot – a múlt csütörtöki edzésen 35 passzkísérletéből 23 ugyan jó volt, de öt interceptiont is dobott, ami rengeteg. Az ESPN szerint viszont Flynn csak harmadik lesz a rangsorban, hiszen még szoknia kell az új rendszert.

Brady helyettesének megtalálásra még van ideje a Patriotsnak, az előszezont augusztus 13-án kezdik meg a Green Bay Packers ellen, a szezonnyitó pedig   szeptember 3-án lesz, azon a Pittsburgh Steelerst fogadják.

A Patriotsnál elkezdtek komolyan készülni arra lehetőségre, ha Brady eltiltása érvényben marad. Jött Matt Flynn.

Posted by 120 yard on 2015. június 12.