Egy kibelezett NFL-stadionnál nincs jobb játszótér

2015.06.16. 20:26

Jelenleg 30 millió dollárért árulják az a Pontiac Silverdome-ot, ami 1975-2001 között a Detroit Lions hazi pályája volt az NFL-ben, és ami 2006-tól kezdve lényegében a halálos ítéletét várja, még ha néhányszor rövid időre ezt el is odázták.

A Silverdome a Lionsszal közösen 1978-88 között a Detriot Pistons NBA-csapat otthona is volt, de két éven át a Cherry Bowlt, majd öt éven át a Motor City Bowlt rendezték itt. Járt itt II. János Pál pápa, rendeztek 1994-ben vb-meccset is a stadionban, a Lions 2002-es költözése óta viszont már csak a szenvedés maradt neki: legutóbb a Detroit Mechanix nevű ultimate frizbi-csapat használta a pályát 2012-ben.

A stadiont a jelenlegi tulajdonosa, a Triple Investment Group 30 millió dollárért árulja, de még ha kevesebbért is adnák el, úgy is komoly profitot szereznének, hiszen 2009-ben összesen 583 ezer dollárért vették meg az épületet, 2014-ben pedig a megmaradt berendezési tárgyakat fél millió dollárért árverezték el. A csoportnak állítólag két komoly ajánlata is van, mindkét érdeklődő lebontaná az adásvétel után a Silverdome-ot, aminek tehát meg vannak számlálva a napjai.

Mielőtt viszont ez megtörténne, a Red Bull fogta magát, és felkérte a helyi BMX-es Tyler Fernengelt, hogy találjon ki valami extrát a stadionnal. A 20 éves bringás, aki gyerekként még járt a működő arénában, kihozta a maximumot a romok között: ugratott a legtetején, ki a második emeleti ablakon, de az egykori korlátokat is megmászta a lépcsőfordulókban.

A Silverdome egyébként, ahogy az a fotózáskor készült képeken is látszik, rettenetes állapotban van. A műfű felszakadt a pályán, az egykori high-tech tető rég beszakadt (ennek a nyomai maradtak a lelátókon), a belső részeken vagy víz, vagy moha, vagy hatalmas mocsok áll, így nem is csoda, hogy bárki is venné meg, lebontaná. Pedig ilyen élményparknak megmaradhatna.

A Silverdome-mal minden évben történik valami. Most épp ez, elég látványosra sikerült.

Posted by 120 yard on 2015. június 16.