A tackle, aki hat évet várt egy holdingra

2015.06.25. 11:28

A támadófalemberek neve leginkább csak akkor kerül elő meccs közben, ha hibáznak: ha rajtuk megy el a védő, aki megcsinálja a sacket, vagy ha szabálytalankodnak. Mindkettő elég gyakori, utóbbiból pedig természetesen a holding és a false start vezeti a listát. De bármennyire hihetetlen, a Packersnek a 2000-es években volt egy játékosa, aki nem tudtak holdingon kapni.

Ő volt Mark Tauscher, aki egy legendás, 87 meccses sorozatot hozott össze. Mindez még a Wisconsin Badgersnél indult, ahol végzősként 12-szer kezdett jobb tackle-ként, aztán ugyanezt nem sokkal messzebb, a Green Bay-ben folytatta az NFL-ben. A Packers a hetedik körben választotta ki 2000-ben, de Earl Dotson sérülése miatt már újoncként kezdenie kellett a fal jobbján, hogy aztán 2003-tól majdnem a 2008-as idény végéig egy meccset se hagyjon ki.

2005. október 9-én már a 75. NFL-meccsét játszotta, ezen fújták ellene az első holdingot 1999 után.  Ráadásul tévesen.

Tauschert Tony Fisher 8 yardos futásánál látták szabálytalannak, de utólag Mike Sherman edző elárulta az ESPN-nek, hogy tackle csak a dolgát tette, és épp az egyik defensive tackle-t cut blockolta, a szabálytalanságot valójában az újonc guard, Will Whitticker követte el Brian Young ellen.

100 százalék, hogy csináltam már ennél durvább dolgot, amivel lebuktam. Hat év alatt ez volt az első, de biztos volt olyan is, amit megúsztam

– mondta Tauscher a holdingról a 2005-ös meccs után, de nem volt igaza. A statisztika szerint ugyanis a Saints elleni mérkőzésig csak false start (11) és illegal formation (2) büntetéseket hívtak ellene az NFL-ben.

A 2011 telén végül Super Bowlt is nyert falember teljesítményét ráadásul tovább növeli, hogy 2007-ig az őrültként cikázó Brett Favre-t kellett védenie, aki finoman szólva sem könnyítette meg a falemberei dolgát.