A Cowboys kivárja a Bryant-blöfföt a hosszabbítással?

2015.07.08. 11:02

Egy hete maradt a Dallas Cowboysnak és Dez Bryantnek arra, hogy megegyezzenek egy sokéves szerződésről (legutóbb hétéves, 100 milliós pletykák voltak), és bármennyire sürget is az idő, Jerry Jonesék egyelőre kivárnak.

A vita nem is annyira magán a végleges összegen, mint a garantált részen megy. A Cowboys nem adna 20 millió dollárnál többet az elkapó kezébe, aki viszont amellett, hogy szeretné a hosszabb szerződést, minél több pénzt is szeretne kicsikarni.

A Cowboysnál viszont úgy vélik, hogy Bryant részéről csak blöff, hogy kihagyna egy-két alapszakasz-meccset, másrészt pedig szerintük inkább a játékosnak sürgős a megállapodás, ugyanis állítólag elfogyott minden pénze. Ráadásul a játékos eddig egy edzést sem hagyott ki, tehát nem valószínű, hogy pont a szezonban maradna távol a csapattól.

Dallasban tehát úgy érzik, hogy náluk a labda, Bryant pedig vagy játszik 12,8 millió dollárért, vagy aláírja majd július 15-én azt a szerződést, amit a Cowboys az orra alá tol. De mi a helyzet a másik négy csapattal?

Justin Houston és a Kansas City Chiefs pár napja nagyon távol álltak az egyezkedésben, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a DE nagy duzzogva megjelenik majd a csapatnál az edzőtábor után.

Calvin Johnsonéhoz hasonló pénzt szeretne Demaryius Thomas a Denveről, amit bitzosan nem fog megkapni. A minimum, amit elfogadna, az bármilyen szerződés 40 milliós garantálttal, de a Broncosnak esze ágában sincs ennyit fizetni neki, úgyhogy náluk is egyéves szerződéssel kell majd beérnie a játékosnak.

Jason Pierre-Paul kis híján lerobbantotta az egyik kézfejét július 4-én, úgyhogy a Giants gyorsan vissza is vonta azt a 60 milliós ajánlatot, amit korábban tett. Mivel egyelőre nem ismertek JPP sérülései, nehéz megmondani, mikor térhet vissza, de alighanem idén csak a franchise taggel játszhat majd.

A New England Patriots rúgója, Stephen Gostkowski sem írt még alá többéves hosszabbítást, és nagyon nem is szivárgott ki információ a tárgyalásokról. Racionálisan mindkét fél érdeke a hosszabbítás, de nem biztos, hogy meg tudnak egyezni az összegben.