Történelmet írnak az NFL-ben: jön az első női edző

2015.07.28. 09:36

Duplán áttöri a gender-gátakat az NFL idén, ugyanis amellett, hogy az idei szezonban munkába áll az első hivatásos női bíró, Sarah Thomas a profi ligában, az Arizona Cardinalsnál mostantól ott lesz a pálya mellett az első női edző, Jen Welter is.

Fotó: Twitter

Az edzősködés nem más, mint tanítás. A játékosoktól egy dolgot tanultam meg: őket csak az érdekli, hogy hogyan segítünk nekik jobbá válni. Ha erre képesek vagyunk, azt sem érdekli őket, ha épp a Zöld Lódarázs segít nekik, figyelni fognak.

– mondta Bruce Arians, a Cardinals vezetőedzője, aki a csapat több játékosának véleményét is kikérte, mielőtt felvette volna a stábba Weltert, aki a belső linebackerek munkáját segíti majd.

Korábban az egyik arénafocis ligában (IFL) a futójátékosként és visszahordóként játszott a rajta kívül csak férfiakból álló Texas Revolutionnél és North Texas Crunchnál, amivel az első olyan női játékos lett, aki nem rúgójátékosként pályára lépett egy profi amerikaifoci-csapatnál. Összesen 14 éves rutinja van a futójátékosként kétszeres világbajnok játékosnak, aki tavasztól a futóktól átkerült a linebackerekhez, a Cardinalsnél pedig ezt a munkát folytathatja majd.

A 37 éves edző egyetemistaként rögbizett a Boston College-on, majd több különböző szintű női amerikaifoci-ligában is játszott. A játék mellett doktorit szerzett sportpszichológiából, míg pszichológiából PhD-je van.  • Tippek
  • Lakáshitel