Visszatért az NFL: 62 yardos puntvisszahordás az újonctól

2015.08.10. 11:58

Hétfő hajnalban visszatért az NFL, igaz még csak egy előszezon meccsel: a Hall of Fame game-ként megrendezett Vikings-Steelersön egy újonc lopta el a show-t. 

A Marylandtől draftolt Stefon Diggs ugyanis a harmadik negyedben egy remek 62 yardos punt returnnel villogott, egyetlen yardon múlt, hogy nem lett touchdown a visszahordásból, de a következő playnél már bepaszírozta az endzone-ba a labdát a Vikings, amely 14-3-ra nyert. 

Diggsről már tavasszal is jó dolgokat lehetett látni-hallani, és ez az ő esetében a pályán kívüli életre is vonatkozik, ami egy huszonegy éves esetében nagy pluszt jelent az edzői stábnak. Mike Zimmer edző el is mondta, hogy eddig mintafiúként viselkedett az újonc játékosuk, akinek a sebessége kivételes, és ugyanolyan jól kapja el a labdákat, mint bárki más a csapatban.

A benne rejtőző Odell Bekcham Jr.-ról amúgy már az idei combine környékén mutatott valamit, akkor jelent meg róla egy videó, ahogy egykezeseket csinál.  

Az adottságai tökéletesek, a keze is elég nagy, a combine-os számok alapján pont ugyanakkora, mint OBJ-é.

A Vikings múlt heti nyilvános edzésén tízezer ember előtt már két touchdown-elkapása is volt, Teddy Bridgewater agyondicsérte, úgyhogy elég nagy körülötte a nyüzsgés, mindenesetre a szezonban elsősorban a speciális egységben várhatnak majd rá feladatok. Csak közben egészségesnek kellene maradnia. 

Ugyanis az ötödik körben drafolt Diggs a Maryland elkapójaként még többet kihozhatott volna egyetemi pályafutásából, ha nem szívja meg többször a sérülésekkel. Pedig ötcsillagos recruitként elsőévesen a Terrapins tizenhét meccséből tizenegyen ott volt elkapóként vagy a speciális csapat tagjaként, az FSU elleni bravúros egykezesét sokáig ismételték. 

De a következő évben már csak hét meccsen vethették be, mert a Wake Forest elleni meccsen eltört a lába, műteni kellett, lőttek a szezonjának. Utolsó évében már nem ennél jóval többször számíthatott rá a Terrapins, tíz mérkőzésen szerepeltették, a csapat legtermékenyebb elkapója volt, 62 elkapásból 792 yardot és öt elkapott touchdownt hozott össze, három olyan mérkőzése volt, amikor száz yard fölött járt.

Az alapszakaszának azután lett vége, hogy a Penn State ellen akkorát kapott egy ütközésnél, hogy megrepedt a veséje. Ez volt amúgy az a meccs, ami miatt egymeccses eltiltást is kapott, mert a kezdés előtt összeugrott a két csapat, és ő is kioszott egy-két pofont. A marylandiek ezek után nem voltak hajlandók kezet fogni az ellenféllel, amiből aztán még nagyobb balhé lett. 

Mindenestre Diggs a Stanford elleni bowl-meccsre azért még visszatért, mielőtt a profikhoz dobbantott.