Szétverte a New York Jets-irányító állkapcsát csapattársa

2015.08.11. 19:53

A New York Jets-kezdőirányító Geno Smith állkapcsát egyik csapattársa törte el kedd reggel, nem baleset történt, a linebacker Ik Enemkpali egyszerűen kiütötte Smith-t.

A játékos állkapcsa két helyen tört el, az ESPN szerint valószínűleg váratlanul érte az ütés.

A balhéről a vezetőedző Todd Bowles elég feldúltan számolt be egy sajtótájékoztatón, azt mondta, hogy a játékosai úgy viselkedtek, mint a gyerekek, talán két hatodikos általános iskolás is higgadtabban meg tudta volna beszélni a nézeteltérést. A balhé pontos okairól nem beszélt, mindenesetre

Geno Smith legalább hat-tíz hétig nem játszhat.

A másodéves linebacker Enemkpalit azonnal kirúgták a csapattól, eddig sem volt fontos tag, lehet, hogy a nyár végén amúgy is megszabadultak volna tőle. A Louisiana Tech egyetemi csapatának játékosaként már egyszer letartóztatták, akkor egy rendőrrel balhézott össze. 

A sérülés azt jelenti, hogy az elsőszámú irányító valószínűleg nem épül fel a szezonnyitóra, ami mindig szerencsétlen egy csapat számára, Todd Bowlesnak meg pláne, ez lesz az első éve NFL-es vezetőedzőként. 

Smith mögött Ryan Fritzpatrick volt a második számú irányító, illetve ott van még az idén a Baylortől a negyedik körben draftolt Bryce Petty, de neki nem szántak komoly szerepet idén. Lehet, hogy igazolnak egy rutinosabb tartalékot, akit be lehet vetni, ha Fritzpatrickkal baj lenne. 

Nem ritka, hogy az NFL-esek összebalhéznak a felkészülés során, a napokban is volt egy kisebb perpatvar, amikor a Carolina Panthers-irányító Cam Newton ugrott össze egyik csapattársával, és a Texans-Redskins közös edzőmérkőzésén is elszabadultak az indulatok, ám a csapaton belüli ilyen súlyos balhé egyáltalán nem megszokott.